Sport

2016.11.13. 21:15

Harmincpercnyi zavartság

Dunaújváros - A címvédő Dunaújvárosi Kohász szombaton a harmadik körben kapcsolódott be az EHF Kupa sorozatába.

Jankó Árpád

Abszolút felkészülten indult szombaton Érdre a dunaújvárosi női kézilabdacsapat. Mit is tudunk az érdi játékról? Főképp azt, hogy egy olyan erős együttes az ellenfele a Kohásznak, amely immár évek óta együtt dolgozik, érett, jó képességű hazai és külföldi profi (nem kezdő) játékosokkal. Ugyanakkor a Kohász átalakulva, nélkülözve Bulath Anitát, Triscsuk Krisztinát, két meghatározó játékosát fiatalokkal (nagyon tehetségesekkel) pótolta. Így Gindeli Panna, Nick Viktória, Hornyák Bernadett, Molnár Beatrix, Csapó Kyra, Klujber Katrin, Termány Rita és az egyetlen szintén fiatal légiós Camila Micijevic teljes értékű tagjai lettek a Kohász keretének. Ez pedig tény, hosszabb távon igencsak bíztató összetétel. Ám most a jelenlegi állapotban egy kétmérkőzéses próbatétel következik: a továbbjutásért az EHF Kupában, amely egy évre eldönti a nemzetközi szereplést. Egyszóval a dobogóra érett, nagyon erős érdi csapat ellen sokan és joggal abban bíztak, hogy egy aránylag elfogadható vereség ellenére itthon, a dunaújvárosi csarnokban a címvédőnek sikerülni fog a további menetelést kiharcolni.

Érd _ D. Kohász 29-22 (15-9)

Érd 1800 néző, vezette: P. Geraets, R. Geraets (hollandok).

Érd: Janurik _ Krpez 8 (4), González 4, Bulatovics 2, Kisfaludy 4, Klivinyi 8, Araújo. Csere: Drivnyeva, Győri (kapusok), Signaté 1, Barján 2, Szabó, Gulyás. Edző: Szabó Edina.

D. Kohász: Oguntoye - Dávid-Azari, Kovács A, 5, Szalai 4, Cifra 3, Micijevic 5, Rácz-Vincze 1. Csere: Csapó (kapus), Karnik, Hornyák, Termány, Takács D. 1, Molnár 1, Klujber 2 (1). Nick. Edző: Zdravko Zovko.

 

A Kohász vezetőedzője a mérkőzés előtt elárulta: szeretnék jól megnyomni, alaposan bekezdeni a mérkőzés elejét. Nos, ebből semmi sem valósult meg, mert a 13. percben már 7-3-ra vezetett az Érd. Majd az utóbbi idők leggyengébb harminc percét produkálta a vendégcsapat (15-9). Hiába kért időt többször is Zdravko Zovko. Teljesen tanácstalanul, zavartan játszott a Kohász. Nem volt vezére a csapatnak. A dunaújvárosiak képtelenek voltak feltörni az Érd védekezését, miközben a saját védőjátékukat szétszedte a gyors keresztmozgással operáló hazai társaság. A 14-6 már a 25. percben megdöbbentő különbséget jelentett a Kohász történetében. Ideges, kapkodó, erőlködő kézilabda következtében nagyon sok hiba csúszott a Kohász játékába. A 42. percben a 19-15 valami reménysugarat jelentett, mert Kovács Anna góljaival, Oguntoye Viktória bravúrjaival csökkent a hátrány. De a hajrára csak az igyekezet maradt (29-22).

A hétgólos vereség nem sok reményt jelent a szombati visszavágóra. (Annál is inkább, mert Micijevic piros lapos kiállítása lehet, hogy eltiltással jár.)

Zdravko Zovko: _ Az első félidőben nagyon rosszul játszottunk. Még van hatvan perc Dunaújvárosban.

Szabó Edina: _ Örülök a győzelemnek. Csak huszonkét gólt kaptunk, és ez jó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!