Sport

2015.03.31. 18:44

36. alkalommal kezdődik az Arany Üst

Dunaújváros - Szerdán reggeltől három nemzet képviselői népesítik be a Fabó Éva Sportuszodát, hogy az immár harminchatodszor elrajtoló Arany Üstön összemérjék tudásukat.

Gallai Péter

Európa egyik legrégebbi hagyományokkal bíró utánpótlás seregszemléjének ünnepélyes megnyitója  háromnegyed kilenckor lesz a Fabó Éva Sportuszodában, majd kilenckor elrajtolnak az előfutamok, a finálék pedig délután négykor kezdődnek. Még felsorolni sem akármi a részvételi adatokat: ötven klub, négyszázötven úszó, 2200 fölötti rajt a péntekig tartó viadalon. A magyar indulókon kívül a szerbiai Zrenjanin, valamint Szlovákiából a Kassa, a Poprád és a Trnava képviselői érkeznek Dunaújvárosba.

Szász András (b) és Kiss István az új startberendezések rajtköveit szereli, ma már ezeket használják
Fotó: Ady Géza

Bene Vera, a Dunaferr SE szakosztályvezetője elmondta, hogy a megmérettetésen Kovács József és Szabó Gergő edző tanítványai a klub színeiben indulnak, a válogatottba ezúttal nem adnak versenyzőt. Az erre esélyes Barócsai Petra január végén eligazolt Érdre.

- Az erős mezőnyben a legnagyobb eséllyel érhet el kiváló eredményt Dort Bence, Böde Laura, Selmeci Levente és Weiter Dávid, a többiektől pedig egyéni legjobbjuk elérése lehet a cél. A versenyre, csakúgy, mint az előző években várunk neves vendégeket. A mai megnyitón itt lesz dr. Hargitay András utánpótlás szövetségi kapitány, s jelezte érkezését Kiss László felnőtt szövetségi kapitány is, reméljük el tud jönni. Csütörtökön délután pedig az olimpiai bajnok Kovács Ági érkezik, akivel találkozhatnak a gyerekek és az éremátadásokon is segít.

Bene Vera hozzátette, hogy a versenyre a szükséges mennyiségű startberendezéseket beüzemelik, ugyanis éppen most cserélik ki a rajtköveket és beütőpaneleket az uszodában.

Egyébként nem csak az Arany Üst ad elfoglaltságot a Dunaferr-DVSI úszóinak, hanem a Budapest Bajnokság is, amelyet szerdától szombatig rendeznek meg. Az eseményen a klubot Balog Gábor, Takács Krisztián, Simon Dávid, Szöllősi Martin, Tihanyi Péter és Gyárfás Bence képviseli. A viadal rangját nagymértékben növeli, hogy szerepel a FINA által akkreditált versenyek listáján, azaz az itt elért időeredményekkel máris kvalifikálni lehet a riói olimpiára is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!