Sport

2012.12.23. 22:01

Harmincöt gólt kapott a Kohász – ez sok

Dunaújváros – Az eredményeit vizsgálgatva, kisebb szenzációnak számít a kiskunhalasi női kézilabdacsapat ötödik helye a tabellán. Így kíváncsian vártuk a kupameccsen a produkciójukat.

Jankó Árpád

A Magyar Kupa-mérkőzésen a legjobb nyolc közé jutás volt a tét. A D. Kohász együttese csak győzelemmel mehetett tovább, a döntetlen a vendégeknek kedvezett.

D. Kohász – Kiskunhalas 32-35 (15-19)
D. Kohász: Pisák – Bódi 4, Gera 6, Sánta1, Takács D. 3 (1), Ferling 9 (1), Berta 3. Csere: Csapó (kapus), Takács F. 2 (2), Gáspár 1 (1), Kemény 1, Rádl 1, Kővári 1. Edző: Mátéfi Eszter. Kiskunhalas: Pethő – Sterbik 2, Borkowska 1, Drávai 5 (1), Valovics, Barna 9, Fehér 2. Csere: Földes 1, Tápai, Fauszt 4, Takács B. 2, Szamoránsky A. 7, Varga 2. Edző: Golovin Vladimir.

A tizedik percben fordított a Kohász, addig a halasiak vezettek (7-5). És máris időt kért a vendégcsapat szakvezetője. Ki is egyenlített a Kiskunhalas. Amire Mátéfi Eszter több cserével reagált. Bejött Csapó a kapuba, valamint Rádl és Kővári is szerepet kapott. Majd rövidesen kiderült, hogy ezen a kupameccsen nehéz lesz továbbjutnia a Kohásznak, ha langyosan és sikertelenül védekezik. Természetesen így a kapusteljesítmény is gyenge jelzőt érdemelt. Idegessé, zaklatottá vált a hazaiak játéka, a Halas pedig türelmesen játszva a fal előtt, kivárta a megfelelő pillanatot, és a leragadó védők között, előtt dobálta a gólokat. Nem várt, négygólos kiskunhalasi vezetéssel ért véget az első félidő (15-19).

 

 

A serdülő korú, tizenöt éves Kemény Dóra hatalmas góllal mutatkozott be a hazai szurkolóknak

Aminek a folytatásban örülhettünk: a Kohász nagy erőfeszítések árán (a támadójátékkal nem volt gond) a 37. percben Bódi találatával ki is egyenlített. (20-20). Majd a felnőtt NB I-ben itthon debütáló serdülő, Kemény Dóra dobott egy hatalmas gólt. Több örülnivalónk már nem volt, mert a védekezés továbbra is csapnivalónak bizonyult, és a sokadik büntetőt hagyta ki a hazai csapat. A heteseket felváltva rontották el a dunaújvárosiak, összesen hatot! Valaki megjegyezte a nézőtérről: Radulovics Bojana beállva, tűsarkú cipőben is bevágná a büntetőket. Hiába volt az igyekezet, a hazai hibákat a halasiak megbüntették. Ez pedig búcsút jelentett a kupától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!