Sport

2017.06.19. 18:15

Három dobogós helyet szerzett a Dragon Steel

FADD -DOMBORI Június 9-11. között rendezték meg a XV. Magyar Sárkányhajó Bajnokságot. A háromnapos viadalon eredményesen szerepeltek a dunaújvárosi Dragon Steel SE versenyzői.

Gróf András

A rendezvényen U18-as korosztálytól egészen a Senior B korosztályig minden hivatalos versenytávon (200, 500 és 2000 méteren) megmérettették magukat a szövetség egyesületei. Különösen fontos volt a verseny azoknak a sportolóknak, legénységeknek, akik célul tűzték ki az idei Klub Eb-, a jövő évi vb-indulást, illetve a válogatott keretbe való bekerülést. A pénteki napon a 2000 méteres versenyszámokat rendezték. Az újvárosiak premier vegyes kategóriában indultak, ahol a 7. helyezést érték el. Másnapra azonban minden egység kiválóan szereplelt. A premier vegyes 200 méteren, nyolc induló egység közül épphogy lecsúszott a dobogóról. A premier open csapat azonban már a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A premier női egység pedig az összesített második helyet szerezte meg.

A Dragon Steel Sportegyesület női egysége két ezüstérmet szerzett a XV. Magyar Sárkányhajó Bajnokságon Fotó: amatőr felvétel

A záró napon 500 méteren a premier vegyes hajó a 6. helyre szorult. A premier open egység az összesített 5. helyezett lett. A premier női csapat 500 méteren is bizonyított, hiszen az összesített 2. hellyel megelőzte a 200 méter első helyezettjét, így a Dragon Steel Sportegyesület női hajója immár a második ezüstérmét vehette át a bajnokságban.

A bajnokságon szerepelt dunaújvárosi versenyzők névsora: Balla Gábor, Bíró Andrea, Bíró Zoltánné, Bucsi Blanka, Budaházi Anikó, Budaházi Melinda, Csobaji Botond, Csőregi Dorka, dr. Rubics László, dr. Somogyi-M. Tibor, Farkas István, Fehér Nárcisz, Gálné S. Éva, Horváth László, Horváth Attila, Horváth Laura, Inger Ádám, Kurucz Zoltán, Makrai Ádám, Márton Kinga, Mester Zoltánné, Mikulka Petra, Nagy Sándor, Ruffing Gyöngyi, Rubicsné Guld Lívia, Schäffer Tamás, Schneider Katalin, Sógor Roland, Szabó Ildikó, Szabó Katalin, Szatmári Csaba, Szilvási Katalin, Szvoboda Ferenc, Tóth Edit, Tóth Gergely, Tóth Villő, Várszegi Nikolett, Vencel László, Vilmánszki Marcell, Vilmánszki Róbert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!