Sport

2014.08.24. 19:25

Három dunaújvárosi a női vízilabda ifjúsági vb-n

Madridban hétfőn kezdődik a női vízilabda ifjúsági világbajnokság, a tornán a magyar válogatott is ott van, soraiban három Dunaújvárosi Főiskola VE játékossal.

Gallai Péter

Petrovics Mátyás szövetségi edző csapata szombaton utazott el az eseményre, a válogatott keretben hárman képviselik a dunaújvárosi klubszíneket: Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta és Szilágyi Dorottya. Az 1996-os születésű együttes a vb előtti utolsó időszakot Dunaújvárosban töltötte, ahol négy erős ellenféllel, a szintén vb induló Új-Zélanddal, Ausztráliával, Hollandiával és Kanadával játszottak a lányok. Új-Zélandot 20-5-re, Ausztráliát pedig 8-7-re győzték le a lányok, míg Hollandiától 10-7-re, Kanadától pedig 12-10-re kaptak ki a magyarok. Összesítésben harmadik lett a válogatott, az edzők szavazata alapján pedig a legjobb játékos Szilágyi Dorottya lett. Gurisatti az utolsó, csütörtöki meccsről hiányzott betegség miatt, ezért mondta Petrovics Mátyás, hogy egyik legjobbjukért is játszottak Ausztrália ellen, kinek hiányában még értékesebb volt a diadal.

Gurisatti Gréta a válogatott egyik vezéregyénisége (Fotó: Ónodi Zoltán)

– A felkészülés utolsó két hete ebből a szempontból is nehéz volt, hiszen sérülésekkel, betegségekkel tűzdelt időszakon vagyunk túl. Most azért szurkolunk, hogy Gréta meggyógyuljon időben. Nagyon remélem azt is, hogy ezek a problémák még jobban összekovácsoltak minket. Bizakodóan várjuk a világbajnokságot, mivel az egy évvel ezelőtti önmagunkhoz képest sokat léptünk előre, jóval komplexebbek lettünk, de majd nemsokára kiderül az, hogy ez mire is lesz elég – fogalmazott Petrovics.

A mieink az A-csoportban szerepelnek Madridban, ma az Egyesült Államok, kedden Németország, szerdán pedig Dél-Afrika lesz az ellenfelük. Amennyiben megnyerik a kvartettet, akkor egyenesen a negyeddöntőbe jutnak. Második és harmadik hely esetén nyolcaddöntőt kell játszaniuk a B-csoportból érkező riválissal. Ebben a négyesben Brazília, Görögország, Japán, valamint Olaszország kapott helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!