Sport

2014.01.08. 16:30

Három dunaújvárosi a válogatott keretben

Dunaújváros - Az olaszoktól elszenvedett vereség után Görögországban javíthat a Világliga csoportküzdelmeiben a magyar női vízilabda-válogatott.

Gallai Péter

Az összecsapás január 21-én lesz Athénben, Merész András szövetségi kapitány tegnap kijelölte az utazó keretet, amelyben ezúttal három Dunaújvárosi Főiskola VE játékos kapott helyet. A kapus Kasó Orsolya és Csabai Dóra helye nem meglepetés, ellenben az ifjú titán, a felnőttek között már bemutatkozó Gurisatti Gréta is szerepelhet a tétmérkőzésen. Ellenben a DF csapatkapitánya, az eddig stabil kerettag Menczinger Kata neve nem szerepel a listán. Az okot Kis-Primász Ágnes, a DFVE szakosztályvezetője adta meg: Kata államvizsgázik, ezért marad itthon. A szintén számításba vett Miskolczi Kitti pedig betegséggel bajlódik.

A meccs előtt január 18-án találkoznak az idehaza szereplők, akik a két edzés közül az egyiken a junior válogatottal játszanak. Az olasz légiósok Görögországban csatlakoznak a többiekhez. A találkozó a továbbjutás szempontjából nagy fontossággal bír, mivel a görögök is kikaptak az olaszoktól, ezért a két csapat közül lépéselőnybe kerül az, aki nyerni tud. A csoportból az első kettő szerepelhet majd a szuperdöntőben.

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!