Sport

2015.06.26. 15:14

Három dunaújvárosi az utazó keretben - Az oroszországi világbajnokságra készül a női válogatott

Dunaújváros - A magyar női vízilabda-válogatott Hollandiában szerepel egy nemzetközi tornán.

Agárdy Csaba

A július 26. és augusztus 8. közötti oroszországi világbajnokság előtt az utrechti lesz az egyik utolsó jelentős felkészülési állomás, ahol a kínai, a görög (tegnap lapzártánk után) és a házigazda együttes ellen játszik a magyar csapat. A szakvezető a csütörtöki elutazás előtt három pólósától vált meg: a center Tóth Ildikó betegség miatt hagyja ki a tornát, míg Hevesi Anita és a dunaújvárosi még nagyon fiatal Gurisatti Gréta a szűkítés miatt.

A vasárnapi hazatérés után jövő keddtől Hajdúszoboszlón a kínai válogatott lesz a vendég, amellyel július 5-én, 18 órától Debrecenben hivatalos mérkőzést vív az együttes. A Dunaújvárosi Főiskola játékosai közül a kapus Kasó Orsolya, Garda Krisztina és Menczinger Kata utazott el Hollandiába

Az Utrechtben szereplők névsora (a szövetség honlapja szerint). Kapusok: Bolonyai Flóra (Szentes), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Illés Anna (mindkettő Berkeley, USA), Bujka Barbara (Szentes), Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella (mind UVSE), Czigány Dóra (Eger), Garda Krisztina, Menczinger Kata (mindkettő Dunaújváros), Kisteleki Dóra, Máté Zsuzsanna, Takács Orsolya (mindhárom BVSC).

A dunaújvárosiak kapusa, Kasó Orsolya is utazott Hollandiába.  Fotó: Ady Géza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!