Sport

2017.07.25. 17:45

Három dunaújvárosi kötődésű érem az EYOF nyitónapján

GYŐR A rendkívül látványos megnyitót követően már a teljesítmények, a helyezések, értékelések, rangsorolások vitték a főszerepet az ifjúsági olimpián.

Jankó Árpád

A Győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál első napján már lehetett örülni érmeknek. A kézilabdacsapatok közül a lányok parádés játékkal 43-26-ra legyőzték Hollandiát. Kedden pedig a norvégokat múlta felül Bohus Bea együttese, mégpedig 26-15-re, így csoportelsőként elődöntős. A csapat tagja Mihály Petra, a Dunaújvárosi Kohász játékosa. A fiúk Németországtól kaptak ki 34-21-re, majd tegnap 26-24-re Horvátországtól.

Első mérkőzésén sima, háromszettes vereséget szenvedett az oroszoktól a fiú röplabda-válogatott. A Dunaferr vezetőedzője, Tomanóczy Tibor együttese egyszer sem vezetett a találkozó folyamán, a jóval esélyesebb vendégek győzelme nem volt kérdéses.

Nagy Réka mutatja aranyérmét
MTI Fotó: Krizsán Csaba

A tizennégy éves, dunaújvárosi születésű és itt tanuló Szellák Szabina a legjobb idővel jutott a középdöntőbe K-1 500 méteren. Az MTK Budapest versenyzője nem kis meglepetésre nyerte meg az EYOF-válogatóversenyt, az edzője az olimpiai bajnok Kőbán Rita. Majd futamgyőzelemmel jutott a következő körbe Rendessy Eszterrel K-2 500 méteren. A rácalmási versenyző, Horváth Benedek pedig második idővel zárt a C-1 500 méter első selejtezőjében.

Az uszodában pedig sorozatos magyar sikereknek tapsolhatott a közönség. Bevezetésképpen Nagy Réka lett első nagyszerű úszással a 400 m vegyesúszásban. A 4x100 m gyorsváltó pedig harmadik helyen végzett (Fábián Fanni, Muzsnay Zsófia, Pózvai Klára, Nagy Réka) . Szintén első lett 200 méteres pillangóban Berecz Blanka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!