Sport

2013.11.14. 20:30

A Dunaferr SE úszói egyéniben és váltóban is a dobogón

Százhalombatta - Csütörtökön megkezdődött az úszók országos bajnoksága, a verseny első döntőjén rögtön egy ezüstéremmel gazdagodott a Dunaferr SE küldöttsége, Takács Krisztián révén. Majd még kettőt szereztek az este folyamán az újvárosiak.

Gallai Péter

Balog Gábor száz méter háton szerepelt csütörtökön, s végül a dobogó második fokára állhatott fel a rövidpályás bajnokságon

A hazai bajnokság a dániai kontinensbajnokság jegyében zajlik, aki most jó eredményt ért el, az ott lehet Kiss László akiről a battai uszodát is elnevezték szövetségi kapitány csapatában. Az egyik esélyes a keretbe kerülésre a dunaújvárosi Takács Krisztián, aki az ötven gyors egyik favoritja volt ezzel a számmal kezdődött a bajnokság. Nos, Krisztián első idővel került be a fináléba, ahol végül nem sikerült nyernie, Kozma Dominik nyolc századdal ugyan, de megelőzte olimpikonunkat, aki másfél hónapja kezdte újra az edzéseket. Szintén döntős volt a Dunaferr-DVSI csapatából Sincki Ádám, aki mindössze egy századdal (!) maradt le a harmadik helyről. Balog Gábor és Simon Dávid nem jutott finélába.

A folytatásban kétszáz méter női háton Barócsai Petra tizenhatodik lett, kétszáz férfi mellen Farkas László pedig tizenharmadik. A következő éremesélyes táv a száz hát volt, ahol a Dunaferr másik olimpikonja, Balog Gábor másodikként került be az esti döntőbe. A fiatal Simon Dávidnak ez nem sikerült, összesítésben a tizenharmadik helyen végzett. A legjobbak futamában amint azt előzetesen várni lehetett, Balog és hazai nagy riválisa, Bernek Péter harcolt egymással a bajnoki címért, amit végül előbbi szerzett meg, több mint két másodperces előnnyel a célba csapva.

A nap zárásaként jöttek a váltók, a férfi 4x50-es vegyesben a Dunaferr is érintett volt, miután délelőtt a negyedik helyen jutott tovább a Balog, Takács, Farkas László és Sincki Ádám alkotta kvartett. Estére Farkas helyett Vízkeleti Péter került be a csapatba.

S, hogy a nap sormintája folytatódjon, a dunaújvárosi egység ezúttal is ezüstérmet szerzett, 1.41.38 másodperces idővel. A győzelmet a pécsiek stafétája gyűjtötte be, akik 1.41.05 másodperccel zártak az élen.

Címkék#úszás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!