Sport

2014.03.18. 20:15

Kohász-igazolások: három már biztos, egy még titkos

Dunaújváros - Minden bajnokság végén megkezdődik a szurkolók körében a találgatás: kik és hány új kézilabdázó érkezik majd a klubhoz.

Jankó Árpád

Azari Fruzsina (labdával) visszatér Dunaújvárosba

Most nyilvánossá vált, hogy a következő bajnokságra kiket igazol le a Dunaújvárosi Kohász első osztályú női kézilabdacsapata. Eddig három játékossal egyezett meg a dunaújvárosi egyesület. Kamper Olívia érkezik Vácról. Posztja irányító. A huszonkilenc éves játékos volt junior válogatott. Junior vébén ezüst- és bronzérmet szerzett. EHF Kupa-győztes a Ferencvárossal. Szintén a Fradi színeiben lett magyar bajnok és kupagyőztes. Légiósként szerb bajnoki címet is szerzett a Zajecsar csapatával. Játszott még a Vasas, az Alcoa és a Békéscsaba együttesében is. Kétéves szerződést kötött vele a Kohász.

Azari Fruzsina dunaújvárosi születésű jobbszélső. Utánpótlás játékosként Dunaújvárosban, szülővárosában szerepelt. Huszonöt éves. Először az első osztályban dunaújvárosiként 2007-ben lépett a pályára. 2009-től 2011-ig az Alcoa csapatában kézilabdázott. Majd Veszprémbe igazolt. Egy év után visszatért Fehérvárra. Jelenleg is ott játszik. Egy plusz egy évre igazolt a Kohászhoz.

Takács Bianka huszonkét éves, posztja: beálló. Veszprémben kezdte el a kézilabdázást. Később junior válogatottként is játszott. Rövid időre a Győri Audi ETO együtteséhez került, majd hamarosan visszatért Veszprémbe, ahol az idei bajnokságban is a csapat állandó és gólerős játékosa, így eddig sokat szerepelt az NB I-es mérkőzéseken.

A DKKA tudomásunk szerint még egy rutinos játékost szeretne igazolni, de személye egyelőre nem publikus.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!