Sport

2016.06.13. 20:01

Három Szabó legények

Dunaújváros - A magyar labdarúgó-válogatott negyvennégy év után szerepel ismét az Európa-bajnokságon. Erről az eseményről nem hiányozhat a Dunaújvárosban ismert Szabó család sem.

Várkonyi Zsolt

A magyar válogatott harmadik, portugálok elleni csoportmeccsét nézik meg Lyonban. Milyenek az esélyeink? - kérdeztük. A tisztes helytállás a cél szerintük.

A három Szabó legények : a széleken az ifjak, Zsolt és Tamás, közöttük pedig az örökifjú édesapa, aki szintén Tamás

- Harminc éve várunk hasonlóra, ezért nem hagyjuk, hogy bárki vagy bármi elrontsa! Párhuzamot vonnánk a futsal válogatott idei Eb-szereplésével. Hasonlóra számítunk most is, de ebben a csapatban érzésünk szerint benne van a meglepetés, ahogy benne volt a Leichester Cityben, az Atletico Madridban, a Herta Berlinben, vagy az izlandi labdarúgó-válogatottban. A futball folyamatosan változik, sőt, keverednek a korábbi játékstílusok Spanyol edző a Bayern-nél, olasz a Leichesternél, svéd az izlandi válogatott élén, portugál a görög, vagy svájci az osztrák csapatnál. Mindez jó irányba vezetett, hiszen kiegyensúlyozottabb lett a nemzetközi mezőny. Ami bennünket, magyarokat illet: követni kell azt az utat, amit Dárdai Pál megkezdett, és Bernd Storck folytatott. Stabil védekezéssel, tisztes helytállás mellett, egy-egy pontrúgásból adódó lehetőséggel élve, akár még meglepetést is okozhatunk. Hatalmas siker lenne egy esetleges továbbjutás, ehhez a mi számításunk szerint legalább három pont szükségeltetik. Három döntetlen, vagy egy győzelem?! Ebben a csoportban ez akár még meg is lehetne. De itt jön az a bizonyos de Nincsenek rutinos, folyamatos játéklehetőséget kapó, nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékosaink. Ezért is nagyon okos az a taktika, amit a válogatott játszik. Nem fog bennünket senki sem megszórni négy-öt góllal, talán ez kijelenthető. Bizakodóak vagyunk, és miért ne lennénk? Nem akarunk újabb harminc évet várni a nemzetközi szereplésre!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!