Sport

2016.12.02. 18:40

Három újvárosi a futsalválogatottban

Dunaújváros - A jövő héten a válogatott felkészülési mérkőzései miatt szünetel az NB I-es futsalbajnokság alapszakasza.

Gróf András

Az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar válogatott december 5-én és 6-án Nyíregyházán lép pályára a világranglista-második, Eb-címvédő Spanyolország ellen. A Dunaferr-DUE-Renalpin FC együtteséből három játékos kapott meghívót a rangos ellenfél elleni összecsapásokra. A nemzeti együttesből hiányzik majd a sérült Dróth Zoltán, valamint Rábl János, aki a közelmúltban térdműtéten esett át. Sito Rivera szövetségi kapitány jó erőfelmérésnek tekinti a meccseket.

Az újvárosiak támadója, Hosszú Ádám (20) is a keret tagja
Fotó: Zsedrovits Enikő

- A spanyolok elleni mérkőzések megmutathatják, hol járunk jelenleg a világ egyik legjobb válogatottja ellen. Természetesen nem tűzhetjük ki célul, hogy legyőzzük a spanyol válogatottat, azt viszont igen, hogy mindent megtegyünk a szoros mérkőzések érdekében. A játékosok fejlődését ezek a találkozók segítik a legjobban, így biztosan sokat tanulhatunk a mérkőzésekből, a két meccs segítséget adhat a tétmérkőzésekre való felkészülésben.

A 20.30-kor kezdődő hétfői találkozót az M4 Sport élő közvetíti. A másnapi visszavágó 18 órakor lesz.

A magyar válogatott spanyolok elleni játékoskerete a következő: Matkovics Gábor (Rába ETO), Tóth Gyula (Rába ETO) kapusok, Harnisch Ákos (Rába ETO), Dávid Richárd (Rába ETO), Horváth Norbert (Dunaferr-DUE-Renalpin FC), Hosszú Ádám (Dunaferr-DUE-Renalpin FC), Klacsák Bence (Dunaferr-DUE-Renalpin FC), Komáromi Péter (FTC Futsal-Fisher Klíma), Szeghy Szabolcs (Aramis SE), Tatai József (FC Veszprém), Nagy Imre (Nyírgyulaj KSE), Gál István (MVFC-Berettyóújfalu), Szabó Péter (MVFC-Berettyóújfalu), valamint Vas Ádám (Rába ETO) mezőnyjátékosok.

Címkék#futsal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!