Sport

2014.07.02. 18:40

A háromnapos sárkányhajó-bajnokságon hat bronzérmet szereztek

A XII. Magyar Sárkányhajó Bajnokságot június 27-29. között tartották meg, amelyen negyven futamot rendeztek az U18-as kategóriától a grand szenior versenyszámig.

Jankó Árpád

A háromnapos viadalon vegyesben (12 férfi és 8 nő ül egy hajóban), open kategóriában (általában férfiak) és női számban (csak nők) versenyeztek a legjobb magyar sárkányhajósok. Ezen a fontos viadalon a Dragon Steel SE hajói is elindultak negyvenkét taggal két (vegyes és női) premier kategóriában kétszáz és ötszáz méteres számban. valamint a szenior kategória összes számában. A Dragon első sikerét a szenior vegyes kétezer méteres bajnoki bronzérem jelentette. A szenior vegyes és a premier vegyes csapatok mindkét kategóriában harmadik helyezést harcoltak ki. Ezután a női csapat a kétszáz méteren szintén örvendetes harmadik helyezést szerzett. Másnap újabb sikerek születtek. A premier női és vegyes csapat 200 méteren lett bronzérmes, a szenior mix alakulat pedig negyedik lett. Nagyszerű eredménynek számít az erős mezőnyben a hat bronzérem.Ezekután a Dragon Steel legfontosabb feladata a ravennai világbajnokságra való felkészülés.Tóth Edit, a Dragon elnöke eredményes világbajnoki szereplésben bízik.– Rendkívül erős csapatok harcolnak majd egymással. Számunkra az is előny, hogy a vébé Európában lesz. Úgy tervezzük, hogy az eddigi hétközi edzésszámot egy hétvégivel is növelni fogjuk. Kondizással, sok futással is gyűjtjük majd az erőt. A világbajnokság miatt egy kissé háttérbe szorítjuk az Európa-bajnokságot, márcsak anyagi okok miatt is. Az Eb-n, Rasicében néhány versenyzőnk vesz részt, de még két hazai viadalon, fesztiválon is indulunk. A legutóbbi magyar bajnokság eredménye azért is dicséretes, mert mi tizennyolcan voltunk a hajóban, míg mások húszan.

Az eredményekben érdekelt versenyzők: Balla G., Balogh Cs., Benedeczkiné S. Éva, Bényi Andrásné, Bíró A., Buda K., Cserna Cs., Csobaji B., Dr. Rubics L., Faragó Zs., Finkné Szabó I., Gálné S. Éva, Hegedűs P., Illés Zs., Inger Á., Inger Z., Katona Gy., Mester Z., Mester Zoltánné, Mészáros Attiláné, Mikulka P., Oszvald E., Pilisi P., Pipa K., Polgár J., Prantner J., Prantner József, Rubicsné G. Livia, Ruffing Péterné, Sártory E., Sebők B., Szabados M., Szekeres I., Szulik F., Terényi A., Tóth D., Tóth E., Várnai B., Vasinka K., Vólent Zs., Wiesner Z., Wiesner V.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!