Sport

2015.07.31. 17:22

Hasznos meccs volt - A Győri ETO és a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata végre játszhatott

Dunaújváros - Két alaposan megdolgozott csapat, a Győri ETO és a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata végre játszhatott. Merthogy a sokszoros bajnok és az újvárosi gárda is kegyetlen alapozáson vesz részt három hete.

Jankó Árpád

Az ellenfél a Győri Audi ETO, világsztárokkal megtűzdelt együttese volt. Mindkét csapat kemény alapozás időszakát éli, tehát érdekes volt figyelni: mire képesek a játékosok a kegyetlen, napi három edzést követően. Ezt is figyelembe véve, jól szórakozott a négyszáz néző.

Végül a győriek erős csapata nyerte meg a találkozót, de kiválóan helytállt, küzdött a dunaújvárosi együttes, amelyben valamennyi új kézilabdázó kapott lehetőséget a játékra.

Ezért volt érdekes mindkét szakvezető számára, hogy az első előkészületi találkozón mire lesz majd képes saját együttese.

Dunaújvárosi Kohász - Győri Audi ETO 28-36 (16-19)

Dunaújváros Sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Altmár Kristóf, Horváth Márton.

D. Kohász: Oguntoye Azari 5, Kovács 8 (2), Bulath 3, Takács B. 2 Triscsuk 4, Vincze 2. Csere: Nagy É. (kapus), Hajtai 1, Takács D., Szalai, Termány1, Hanusz 1, Gindeli, Nick 1. Edző: Mátéfi Eszter.

Győri ETO: Kiss É. Bódi 6, Planéta 3, Löke 4, Kovacsics 5 (1), Tomori 6, Korsós 1. Csere: Csapó (kapus), Knédliková 2, Sulland 1, Amorim, Broch 4, Tóth 2, Grodt 2. Edző: Ambros Martin.


Kovács Anna vagány, remek játékkal mutatkozott be a közönségnek – nyolcszor vette be a sokszoros bajnok, Győr kapuját Fotó: Ady Géza

Nem kezdett jól a Kohász. Hamar komoly előnyt szerzett a BL-győztes győri gárda. A hazaiak közül csak Azari és Kovács Anna tudott válaszolni a vendégek góljaira. Azután egész sort cserélt a győri edző, a Kohásznál pedig Nagy Éva állt a kapuba. 10-17-nél kettős emberelőnybe került a Kohász. Vincze zavaróként lépett középre, s a hazai együttes sorra kihasználta a győriek hibáit. 15-17-re, azaz két gólra is feljött a dunaújvárosi együttes. A szünetben csak hárommal vezetett a z ETO. A második félidő elején Nagy Éva kapus legalább négy bravúrt mutatott be a kissé gyengélkedő védelem mögött. Ezt észlelte is Mátéfi Eszter, és időt kért. A mérkőzés hajrája előtt mind a két edző becserélte a padon ülőket. Kohász színekben ekkor olyanok alkották a hazai csapatok, akik közül senki sem játszott a tavalyi bajnokságban. Folyamatosan nőtt a győriek előnye (26-34), de Rába-parti csapat nem tudta elérni a közte tíz eredményt. Derekasan küzdött a dunaújvárosiak második sora is. Végül a győriek 36-28 arányban nyertek.

A napi három edzéssel készülő Dunaújvárosi Kohász az első edzőmérkőzésen kiválóan helytállt. Ezt Mátéfi Eszter is megerősítette.

- Első mérkőzésnek ez nagyon jó volt. Az elején kicsit tompán játszottunk, megilletődött volt a társaság. Utána felvettük a ritmust. Összeállt a védekezésünk is, támadásaink pedig felgyorsultak. A küzdéssel, akarattal sem volt gond. Hasznos játék volt.

Ambros Martin is elismeréssel szólt az első mérkőzésükről. A kemény felkészülés hasznát ezen a találkozón már láthattam.

Bulath Anita ezt a hetet elkeresztelte piros hétnek , utalva a három megerőltető napi edzésre.

- Ezt leszámítva majd belerázódunk a játékba. Meg kell szoknunk egymást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!