Sport

2016.11.18. 20:50

Húsz páros meccset terveznek a szombati ökölvívó gálán az egyetem csarnokában

Dunaújváros- A Dunai Ökölvívó Sportegyesület (DÖSE) szombaton 16 és 22 óra között rendezi meg a közép-dunántúli régió és Erdély amatőr csapattalálkozóját a Dunaújvárosi Egyetemen.

Gallai Péter

Az eseményen a tervek szerint húsz meccset láthat majd a közönség, a pontos programot majd ma állítják össze, miután pénteken Erdélyből megérkezett a két ottani klubra épülő, húsz tagú küldöttség. Kovács Richárdtól, a DÖSE elnökétől megtudtuk, hogy a régió klubjai év közben egymás ellen küzdenek, most azonban a legjobbak egy csapatban lépnek a kötelek közé. A hazai egyesületet nyolcan képviselik, így Prétor Erik, Oláh Barnabás, Csavajda György, Skanda Krisztián, Mendi Krisztofer, Dodó Norbert, Orsós Dániel és Oláh Antónia sikeréért szoríthatunk.

- A társaságból Prétor bunyózik erdélyi ellenféllel, a többiek hazai rivális ellen lépnek szorítóba. Oláh Antónia edzőmeccset vív a magyar bajnoki harmadikkal, 4x2 perces menetekkel. Örülünk neki, hogy ezen a nagyszabású eseményen is bemutatkozhatunk a közönségnek. Hiszen nemrégiben alakult klubunk révén elmondhatjuk, hosszú szünet után Dunaújváros ismét rendelkezik amatőr ökölvívó csapattal. Az összecsapások mellé igyekeztünk színes kísérő programokat is szervezni, így fellép az AK26 nevű rap banda, PataiG, valamint a Spartan Cheerleaders lányai is bemutatót tartanak - mondta az elnök, aki közölte: az esemény jótékonysági célt is szolgál.

A belépők, támogatói jegyek árát, ami ötszáz forint, teljes egészében felajánlják a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának.

Ezen felül a DÖSE is csatlakozott a Nagy Kamilla gyógyulását támogatókhoz. A klub egy Erdei Madár Zsolt világbajnokunk által aláírt kesztyűt bocsátott licitre, amely tegnap ötvenezer forintnál járt. Kovács Richárd hozzátette, az így befolyó összegen felül a klub további ötvenezer forintot ajánlott fel a kislány javára. A rendezvényre - amelyet az önkormányzat támogat és fővédnöke Dunaújváros és Fejér megye díszpolgára, dr. Dorkota Lajos - vendégeket is hívtak. Így többek között a korábbi profi világbajnokot, Nagy Csonttörő Jánost is Dunaújvárosba várják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!