Sport

2016.12.29. 16:50

A szezon legrosszabb meccsét játszotta a Galac ellen a DAB

Dunaújváros - A MOL Liga sikeres folytatására és a legutóbbi fiaskó feledtetésére gyűlt össze a szépszámú közönség szerdán este. Az Acélbikák is hasonló tervekkel léptek jégre, a biztató jelek után azután jött a rosszkedvű hosszabbítás, végül az egy pontnak is örülni kellett.

Balogh Tamás

A kollektív hibákat a 6-7-es vereség után Lee Gilbert vezetőedző a következőkben látta: - Először is, összességében ez volt a legrosszabb meccsünk a szezonban! Szerintem a hozzáértő nézők számára is szörnyű élmény volt ez a találkozó. Nagyon fegyelmezetlenül játszottunk, buta kiállításokat követtünk el, túl hosszan maradtunk fönt a jégen, nem jöttünk le időben cserélni, nem tartottuk magunkat a taktikához.

És miként látták a szurkolók? Magyar hangjuk (most) Tomkovics László: - Nem összpontosítunk eléggé. A sok kihagyott helyzet sem tett jót a csapat hangulatának. A biztos helyzetekben még tovább adtuk a korongot, nem lőttük el, és sok volt az önzőzés . A védelmünk ingataggá vált. A máskor gólerős és jól játszó játékosok nem tudtak húzóemberek lenni.

A köménymag oszlopos tagjai évek óta, és egyben barátok is. Balról jobbra: Tomkovics László nagyvenyimi, Nagy Róbert rácalmási, valamint Szabó István dunaújvárosi szurkoló. A helyükre akár a nevüket is oda lehetne festeni, mert mindig ugyanott állnak a hazai mérkőzéseken Fotó: Balogh Tamás

Ám nincs sok idő keseregni, hiszen pénteken este is kemény ellenfél érkezik, 18 órától a negyedik helyen álló Brassó ellen játszik az őket az ötödik helyen követő DAB. A hazai mérleg: huszonkilenc találkozón ötvenkettő pont. Gólarányuk plusz tízzel jobb a vendégeknél, ami remélhetőleg ma este egy kicsit még javulni is fog. Ismét nagy csata várható a dunaújvárosi jégcsarnokban este hat órától.

A további sikerekre Lee Gilbert vezetőedző receptje egyszerűnek tűnik: - Vissza kell térnünk az egyszerű játékhoz, és mindenkinek be kell tartania a taktikai utasításokat!

És mit mond a folytatásról a köménymag jeles képviselője? - Nem féltem a fiúkat. Hosszú idő után a szerdai volt az első összecsapásuk. Hidegen érkeztek, azonban most már bemelegedtek, és a Brassó ellen egy megújult, feltüzelt csapat fog a jégre lépni!

A mérkőzéshez kapcsolódó hír, hogy a találkozó előtt a jégcsarnok előterében meg lehet vásárolni az Angels NJSE női csapatának 2017-es falinaptárát, amelynek teljes bevételével Nagy Kamilla gyógykezelését támogatja a klub.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!