Sport

2016.04.28. 20:02

Hatalmas bravúr, nagybetűs csapat!

Budapest - A bajnoki elődöntő mindent eldöntő összecsapását játszotta tegnap este a BVSC otthonában a Dunaújvárosi Egyetem Maarsk Graphics női vízilabda együttese, ugyanis a két győzelemig tartó párharc 1-1-re állt.

Gallai Péter

A sorminta alapján csütörtökön dunaújvárosi győzelemnek kellett következnie, ugyanis az első, idegenbeli meccset a DUE, a vasárnapit a BVSC nyerte Dunaújvárosban, így most a harmadik Mihók Attila tanítványainak járt volna. Persze ez az egyszerű képlet csak a szurkolói vágyakat tükrözte, a valóságban elképesztő nagy csatára volt kilátás. Talán nem véletlen, hogy a játékvezető két korábbi olimpai, világ- és Európa-bajnok, Fodor Rajmund és dr. Molnár Tamás volt.

BVSC - DUE Maarsk G. 5-8 (2-2, 2-3, 1-2, 0-1)

BVSC: Doroszlai - Illés 2, Kisteleki D. 1, Takács, Sikter, Leimeter, Gyöngyössy 1. Csere: Horváth (kapus), Farkas, Máté 1, Varga. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.

DUE: Kasó - Menczinger 1, Szilágyi, Gurisatti 3, Garda, Horváth, Brávik F. 2. Csere: Lekrinszki (kapus), Ziegler, Vályi V. 1, Somhegyi 1, Vályi F., Mchunu, Huszti D. Vezetőedző: Mihók Attila.

Gól emberelőnyből: 13/3, illetve 6/1.

Kiválóan kezdte a vendég együttes a találkozót, de a hazaiak sem hagyták magukat, így a félidőig felváltva vezettek a csapatok, Gurisatti góljával 5-4-es előnnyel zárta a DUE az első két negyedet.

Ami pedig a folytatásban következett, arra csak a legvérmesebb drukkerek számítottak. Vályi Vanda, az ifjú titán találata, majd Somhegyi pazar centergólja után máris három gólosra hízott a csapat fórja (7-4), hátul pedig hermetikusan zárt a DUE védelem, illetve Kasó csillogtatta tudását a kapuban. A negyed utolsó másodpercében Kisteleki ugyan szorosabbá tette a derbit, ám a záró harmadban már semmi nem jött össze a BVSC-ben, játékosai szétlőtték a kapufát, kihagyták a ziccereket, egyre idegesebben játszottak. A dunaújvárosiak ezzel szemben okosan és taktikusan, elképesztően fegyelmezetten pólóztak, a pontot az i-re pedig az elődönőre reaktivált Brávik Fruzsina tette fel góljával.

Előzetesen a szakemberek a vasutascsapatot tartották esélyesebbnek, de erre a hatalmas szívvel játszó, igazi csapatként működő DUE alaposan rácáfolt, s teljesen megérdemelten ünnepelhették a lányok az óriási bravúrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!