Sport

2014.12.07. 21:45

Hatalmasat küzdöttek a dunaújvárosiak

Már a fináléba jutás is nagy fegyvertény volt a Dunaújvárosi Főiskola női vízilabda együttesétől a Magyar Kupa négyesdöntőjében, ám vasárnap nem sokon múlott a csodatétel, azaz az aranyérem megszerzése sem.

Gallai Péter

A szentesi torna elődöntőjében, szombaton az a BVSC volt az ellenfél, akiktől a bajnokságban kikaptak a dunaújvárosiak. Ám ezúttal elképesztő izgalmak közepette sikerült nyernie Mihók Attila csapatának. Az utolsó percben a holland Slagter egyenlített, viszont négy másodperccel a vége előtt Gurisatti kihagyott egy büntetőt. Az ötmétereseknél azonban egy dunaújvárosi kéz sem remegett meg.

BVSC-Zugló – Dunaújvárosi Főiskola 11-13 – büntetőkkel (4-2, 1-3, 2-2, 1-1)
BVSC: Doroszlai – Kisteleki D. 5, Takács 1, Leimeter 1 (1), Kele 1, Illés, Gyöngyössy. Csere: Máté, Varga V., Tamás, Bors. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.
Dunaújváros: Kasó – Menczinger, Szilágyi, Ziegler, Horváth B. 2, Garda, Gurisatti 2. Csere: Barna (kapus), Vályi F., Vályi V., Sinka, Brávik, Slagter 4 (1), Hlengiwe. Vezetőedző: Mihók Attila.
Gól/emberelőnyből: 3/8, illetve 3/11.
Gól ötméteresből: 1/2, illetve 1/1.

Mihók Attila: – Nagyon-nagyon kemény meccs volt, azt éreztem, ha eljutunk a büntetőkig, akkor már meg tudjuk fogni az ellenfelet. Az ötösöket hibátlanul lőtték a lányok, ami ennyire fiatal játékosoknak nagyon nagy teher. Ennek ellenére ezen túlléptek, nagyon jó érzés volt és büszke is voltam rájuk.

Vasárnap pedig következett a döntő, ahol a másik ágon az Egert 15-9-re legyőző Újpest-Centrál volt az ellenfél.

Mihók Attila szerint a döntő meccs utolsó negyedében kiütközött csapata rutintalansága
(Fotó: MVLSZ/Csonka Tamás)

Dunaújvárosi Főiskola – UVSE-Central 5-6 (2-2, 1-1, 1-2, 1-1)
Dunaújvárosi Főiskola: Kasó – Menczinger, Garda 1, Szilágyi 3, Horváth B., Slagter, Gurisatti 1. Csere: Barna (kapus), Sinka, Vályi V., Vályi F., Brávik, Ziegler.
UVSE: Gangl – Kisteleki H. 2, Sikter, Keszthelyi 1 (1), Csabai 1, Szücs, Tóth I. 1. Csere: Kuna, Kövesdi 1, Vezetőedző: Áts Bertalan.
Gól emberelőnyből: 0/4, illetve 1/8.
Gól ötméteresből: –, illetve 1/1.

Mihók Attila: – Jól működött a taktikánk, végig partiban voltunk, ám a végén sajnos kiütközött a rutintalanságunk. A negyedik negyedben több alkalommal is rossz megoldást választottunk, amit leginkább az oxigénhiányra vezetnék vissza, a fizikális különbséget főként a korosztálybeli különbség számlájára írom. Persze, nagyon szomorú vagyok, mert benne volt ebben a meccsben a csoda, na meg azért is, mert most a lányok is roppant csalódottak. Ezzel együtt nagyon büszke is vagyok a csapatomra.

Áts Bertalan értékelése: – Gratulálok a Dunaújvárosnak, mert igencsak megnehezítette a dolgunkat. Nehezen nyertünk, de nem mondom azt, hogy rosszul játszottunk volna, épp ellenkezőleg, jól védekeztünk, fegyelmezettek voltunk, ám ellenfelünk erőn felül teljesített, nem véletlenül van ilyen rutinos, bajnokságokat, kupákat nyert edzője. A kupa megnyerése határozott célunk volt, de ezt csupán részcélnak nevezném, hiszen a folytatásban minél tovább szeretnénk jutni a nemzetközi porondon, majd bejutni a magyar bajnokság döntőjében, végül pedig azt meg is nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!