Sport

2014.03.03. 19:20

Hatan a női válogatott keretében

Dunaújváros - A hétvégi ujjgyakorlat, az Angyalföld legyőzése, és a Szentes döntetlenjének köszönhetően már második helyen áll a Dunaújvárosi Főiskola VE együttese.

Gallai Péter

A legutóbbi bajnoki körben, utolsó alapszakaszbeli hazai meccsén a DFVE húsz góllal, 25-5-re győzte le az Angyalföld együttesét. A hazai csapat így állt fel: Wyckoff Menczinger 2, Miskolczi 2, Sinka 2, Brezovszki 2, Csabai 1, Polák 4. Csere: Sós (kapus), Andresz 1, Garda, Ziegler, Gurisatti 6, Szilágyi 1, Horváth 4.

A találkozón az amerikai kapus, Cassie Wyckoff mellett a fiatalok is szerepet kaptak, akik gólókkal hálálták meg Mihók mester bizalmát. A dunaújvárosiak sikerükkel, na meg azzal, hogy a forduló rangadóján a Szentes döntetlent játszott az Egerrel, a DF feljött a tabella második helyére, beérve a Szentest. Szombaton pont a csongrádi városba utazik a csapat, így azon a derbin nagyon sok múlik, egészen pontosan az alapszakasz második helye múlhat. Ugyanis utána a dunaújvárosiak a listavezető és címvédő Egerhez utaznak, akiket viszont a Magyar Kupa fináléjában legyőztek, majd a Honvédnál zárják ezt a kört.

A hétvégén az amerikai Cassie Wyckoff is szerepet kapott (Fotó: Ady Géza)

Az állás: 1. Eger 31 pont, 2. DFVE 25 pont, 3. Szentes 25 pont, 4. Újpest 24 pont, 5. BVSC 13 pont, 6. Szeged 6 pont, 7. Honvéd 6 pont, 8. Angyalföldi SI 0 pont.

A csapathoz kapcsolódó hír, hogy Merész András szövetségi kapitány kijelölte az olaszok elleni, március 18-i Világliga selejtezőre készülő bő keretét. Ebbe a legtöbb játékost a Dunaújvárosi Főiskola adja, számszerint hatot: Csabai, Horváth, Kasó, Menczinger, Gurisatti, Horváth. A lányok március 14-én találkoznak Budapesten, és négy napos edzőtáboroznak a főváárosban. Merész András majd március 17-én nevezi meg azt a tizenhárom játékost, akik a hazai meccsen szerephez juthatnak.

A csoportban az olaszokon és a magyarokon kívül a görögök szerepelnek még, az itáliaiak már megnyerték a triót és egyenes ágon bejutottak a kínai szuperdöntőbe. A magyarok két vereséggel az utolsó helyen állnak.

 

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!