Sport

2014.10.14. 16:00

Hatan a vb felkészülési keretben

Dunaújváros - A női vízilabda-válogatott kapitánya, Merész András kedden ismertette 28 fős keretét, ez a csapat vág neki a 2015-ös világbajnoki felkészülésnek. A csapatban hat Dunaújvárosi Főiskola VE játékos kapott helyet.

Gallai Péter

Jövő nyáron Kazanyban rendezik meg a világbajnokságot, két éve pedig jól tudjuk, Rióban lesz az olimpia, és a kapitány elmondta, ezt a keretet inkább az utóbbi világesemény jegyében állította össze. A csapatban hatan képviselik a dunaújvárosi klubot, a kapus Kasó Orsolya mellett Menczinger Kata, Szilágyi Dorottya, Gurisatti Gréta, Garda Krisztina és Horváth Brigitta.

- Két gondolat mentén született meg a névsor. Egyrészt kint voltam az összes korosztályos világversenyen a nyáron, ott sok ismerethez jutottam, másrészt minden klubedzővel egyeztettem. Arra kértem őket, olyan játékosokat javasoljanak a válogatottba, akik legkésőbb a riói olimpiára meghatározó tagjai lehetnek a válogatottnak. Ezt a két dolgot figyelembe véve állítottam össze ezt a névsort, külön ügyelve arra, hogy a kritikus posztjainkra több játékos érkezzen - mondta Merész András, s hozzátette, könnyen lehet, hogy lesznek olyanok, akik a Világliga selejtezőjében esetleg nem kapnak szerepet.

A cél most az, hogy mindenki szem előtt legyen, és tovább fejlődjön egyénileg. Az első találkozó október 26-án lesz, október 31-ig napi két edzés segítségével történik meg a megismerkedés .

Garda Krisztina az egyik, aki képviselheti a DFVE színeit (Fotó: Ónodi Zoltán)

A válogatott kerete:

Kapusok: Horváth Anna és Doroszlai Vanda (BVSC-Wáberer Hungária-Zugló), Kasó Orsolya (Dunaújvárosi Főiskola), Gangl Edina és Kiss Alexandra (UVSE-Centrál)

Mezőnyjátékosok: Takács Orsolya, Kisteleki Dóra, Gyöngyössy Anikó, Leimeter Dóra és Máté Zsuzsanna (BVSC-Wáberer Hungária-Zugló), Menczinger Kata, Garda Krisztina, Horváth Brigitta, Szilágyi Dorottya és Gurisatti Gréta (Dunaújvárosi Főiskola), Czigány Dóra és Ráski Lilla (ZF-Eger), Bujka Barbara, Hevesi Anita, Miskolczi Kitti és Farkas Tamara (Hungerit-Szentes), Keszthelyi Rita, Tóth Ildikó, Szücs Gabriella, Csabai Dóra, Kisteleki Hanna, Sikter Diána és Kuna Szonja (UVSE-Centrál)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!