Sport

2017.07.28. 19:20

Hatezren ünnepelték a lányokat, miután a délutáni helyosztón legyőzték az olaszokat

BUDAPEST Pénteken befejeződtek a vizes világbajnokságon a női vízilabda küzdelmei. A magyar csapat az 5. helyen végzett, miután a délutáni helyosztón legyőzte az olimpiai ezüstérmes olaszokat.

Gallai Péter

Pénteken nem sokkal ebéd után járt az idő, aki megteheti, ilyenkor ejtőzik egyet, vagy éppen dolgozik, netán a verőfényes napsütésben kirándul egyet. Ám jó hatezer (!) ember úgy gondolta - és még ki tudja mennyien a szurkolói zónákban, illetve a televízió előtt -, hogy a vízilabda szentélyében szorít a lányokért. Nyilván, senki nem ekkor szeretett volna megjelenni a Margitszigeten, hanem este, amikor a döntőt játszották... Ám ha már így alakult, a csapat meg akarta mutatni, hogy van tartása, s győzelemmel szerette volna zárni a vb-t. Magukért, a becsületükért, na meg a fantasztikus közönségért, a publikum pedig megmutatta, mennyire szereti a lányokat (is).

A válogatott az ötödik helyen végzett, miután legyőzte az olasz együttest MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Magyarország -

Olaszország 10-8

(3-2, 3-2, 2-2, 2-2)

Magyarország: Gangl - Czigány 1, Keszthelyi 3, Szücs, Csabai 1, Szilágyi 2, Bujka 1. Csere: Kasó (kapus), Gurisatti 1, Illés, Tóth, Takács. Antal 1.

A mérkőzés után a közönség úgy ünnepelte a csapatot, mintha aranyérmet nyert volna. A levonuló játékosokon előtörtek az érzelmek, volt aki nem nyilatkozott, Szücs Gabriella a könnyeivel küszködött. Takács Orsolya is nehezen találta a szavakat, hiszen ezzel a meccsel búcsúzott a válogatottól.

A Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics vb újonca, Szilágyi Dorottya azt mondta lapunknak, hatalmas élmény volt számára ez a két hét.

- Ennyi ember előtt játszani az első nagy felnőtt-tornámon, ennyi szeretetet kapva, ilyen hangulatban, őszintén mondom, nem is tudom megfogalmazni, mit érzek... Nyilván, van bennem hiányérzet, hiszen nem sikerült érmet szerezni a magyarországi világbajnokságon. Hatból öt meccset megnyertünk, minden győzelemnek örülni kell. De sajnos nem azon a találkozón győzedelmeskedtünk, amelyen igazán kellett volna. Az utolsó két helyosztón nem adtuk fel, és nagyon erős csapatokat múltunk felül.

A harmadik helyet Oroszország szerezte meg Kanada 11-9-es legyőzésével, az Egyesült Államok - Spanyolország döntő lapzártánk után ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!