Sport

2017.02.06. 17:25

Hatodik helyen a Bikák

Dunaújváros - Vasárnap az Acélbikák is lejátszották a MOL Ligában az utolsó alapszakaszbeli mérkőzésüket. Az összkép vegyes. Folytatás kedden: rájátszási választással.

Balogh Tamás

Az idei MOL Ligás sorozatban az újvárosi csapat számára a záró felvonást a Fehérvári Titánok elleni nagyon szoros 6-5-re végződő mérkőzés jelentette idegenben, vasárnap este. El kell ismerni, hogy végig a Titánok vezettek és tegyük hozzá: a szezonban első alkalommal nyertek az DAB-bal szemben.

Ezek után tömören összefoglalva a Dunaújvárosi Acélbikák az alapszakasz hatodik helyén végeztek a nagy menetelés során begyűjtött hatvanhat pontjukkal. Előttük a hosszabb időszakon át riválisként kezelt Brassó a hatvanhét pontjával, akit pedig a Debrecen előzött meg kettő egységgel. A sok sajnálatosan elhullajtott pont közül mindössze négyre lett volna szükségük az Acélbikáknak a négybe kerüléshez.

Keegan Dansereau 69 ponttal zárta az alapszakaszt és a kanadai táblázat élén végzett
Fotó: Zsedrovits Enikő

Az efféle számolgatás persze csak egyszerű fejtorna ahhoz képest, ami az első négy csapat stratégáira vár. Ők ugyanis arról fognak nyilatkozni ma, hogy kit választanak a rájátszásban az első ellenfelüknek?! Az eseményre a Magyar Sportok Házában kerül sor, ma délelőtt tízkor.

Természetesen az első helyen végzett DVTK Jegesmedvéké a legkényelmesebb pozíció a Brassó, a Dunaújvárosi Acélbikák, a Ferencváros TC, illetve a (kissé felturbózott) Fehérvári Titánok a második négyeséből kiválasztani a számukra leginkább legyőzhetőnek tűnő ellenfelet. A második MAC Budapestnek már csak három, az UTE-nak két választási lehetősége marad.

A negyedik Debrecen pedig viszi a kalapban maradt egyedüli jelöltet. Sokak szerint a legkellemetlenebbnek tűnő Titánokat

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!