Sport

2017.08.20. 18:15

Hatodik helyen zártak a Bikák

POPRÁD Európa második legnagyobb hagyománnyal bíró jégkorongtornáján, a hetvenedik alkalommal megrendezett poprádi Tátra Kupán szombaton kialakult a vasárnapi helyosztók mezőnye. A Dunaújvárosi Acélbikák a roppant erős mezőnyben a hatodik helyen végeztek, miután kikaptak a német Bayreuthtól.

DH-információ

A DAB utolsó csoportmérkőzésén a Bajnokok Ligájára készülő szlovák HC Kosicétől tisztességesnek mondható
6-1-es vereséget szenvedett, így eldőlt, csoportjában a harmadik helyen végzett, és vasárnap az ötödik helyért játszhatott. A másik ágon a házigazda Poprád némi meglepetésre 6-4-re kikapott a francia Nice-tól. Itt a Nice nyert öt ponttal, a kétpontos Poprád és az ugyancsak kétpontos német EHC Bayreuth Tigers előtt, így David Musial csapata vasárnap a németekkel találkozott az ötödik helyért.

A mi csoportunkban hat ponttal a Kassa végzett az élen, a hárompontos fehérorosz Junoszty Minszk, és a pont nélkül végzett Dunaújvárosi Acélbikák előtt. Néhány mondat a DAB utolsó csoportmérkőzéséről, amit a szlovákok egyik zászlóshajójával, a kassaiakkal vívott. A cseh vezetőedző szerint csapata két harmadon keresztül nem tudta felvenni a versenyt a szlovákkal, de ez azért nem meglepő, a játékosállományuk finoman szólva is tekintélyt parancsoló.

A Tátra Kupa nagyon fontos része volt a felkészülésnek Fotó: Ady Géza

- Az utolsó harmadot viszont 0-0-ra hoztuk, sőt, a mérkőzés utáni büntetőket is megnyertük. Nem tudom elégszer mondani, hogy mennyi előnye van annak, hogy ilyen csapatokkal tudunk készülni a szezonra. Vasárnap megpróbáljuk megszerezni a győzelmet, de nem lesz könnyű! Kemény csatát várok és persze mindenkitől teljes erőbedobást! - értékelt a klub közösségi oldalán.

Vasárnap tehát az Acélbikák a Bayreuth Tigers ellen játszottak az ötödik helyért.

Dunaújváros Acélbikák - EHC Bayreuth Tigers

2-6 (1-2, 0-2, 1-2)

Dunaújvárosi Acélbikák: Stojanović (Duschek) - Klosz, Skripets, Lencsés, Hruby (1), Borbás, Hetényi, Orbán - Azari, Ogrizek, Rzavský - Nageler, Novotný, I acký 2 - Németh, Silló, Odnoga - Godó, Lérant, Nagy - Török.

Bár az Acélbikák szereztek vezetést és helyenként nagyon meggyőző formában játszottak, sajnos az emberhátrányok és a könnyen adott gólok végül a német csapat sikerét hozták.

A dunaújvárosiak mindkét gólját a cseh Izacky szerezte, remekül teljesít a fiatal csatár, hiszen ő az első, valamint a második összecsapáson is betalált, majd a harmadikon duplázott. Tehát meghatározó ember lehet az előttünk álló bajnokságban.

David Musial a találkozó után így nyilatkozott a csapat közösségi oldalának: - A Tátra Kupa nagyon fontos része volt a felkészülésnek. Itt nem az eredmények és a gólok száma volt számunkra a meghatározó, hanem hogy ilyen minőségi ellenfelek ellen próbálhattuk ki a különböző felállásokat, sorokat. Sajnos győznünk nem sikerült, de helyenként kiválóan tartottuk a lépést a papíron jóval magasabban rangsorolt ellenfelekkel is.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!