Sport

2016.09.15. 15:50

Hazai bemutatkozás következik - Hétfőn este az Aramis SE-t fogadják a Dunaújváros Sportcsarnokban

Dunaújváros - A 2016/2017. évi futsal első osztály idénynyitóján Veszprémben döntetlent játszott a Dunaferr-DUE-Renalpin FC együttese, akik hétfőn a hazai közönségnek is bemutatkoznak.

Gróf András

Az egyesület a sikerre vezető csapatépítési koncepciójukat a dunaújvárosi kötődésű, mellettük más hazai fiatalok képzésében, és játéklehetőséghez való juttatásában látja Zemankó Zoltán a Dunaferr-DUE-Renalpin FC operatív vezetője, aki a szezonnyitó mérkőzés döntetlenjét pontvesztésként értékeli, de bízik a sikeres folytatásban.

- Megfiatalodtunk, és ez pontosan összeegyeztethető a céljainkkal, hiszen az a koncepciónk, hogy a dunaújvárosi és az ország tehetséges fiataljait felkaroljuk és ezekkel a magyar srácokkal hosszútávon építkezünk. Teljesen tudatosan történt, ahogy igazoltunk a nyáron: Józsa Tamás és Varsányi Áron személyében, illetve a dunaújvárosi kötődésű Csányi Dávid, valamint Fridrich Dávid mindannyian olyan fiatalok, akire a klubunk hosszútávon szeretne számítani. A felkészülési mérkőzések során még az U 18-asok is együtt játszhattak a nagyokkal. Nagyon jól és hatékonyan kapcsolódtak be a munkába. Ez dicséri az utánpótlás nevelésünket, hiszen a most már harmadik éve tartó program Facskó József szárnyai alatt nagyon jó úton halad. Az elmúlt nyáron több olyan felkészülési mérkőzésünk is volt, ahol szerepet kaptak. Nem csak jól vizsgáztak, hanem bizonyították, hogy hosszútávon is helyük lehet ebben a csapatban. Jól látszik, hogy a dunaújvárosi fiataloknak is lehet jövőjük ebben a sportágban, de az is biztos, hogy nagyon sokat kell még nekik edződni és tanulni ahhoz, hogy hatékony és jó játékos váljon belőlük.

Veszprémben a játék képe alapján és összességében igazságos eredmény született. Visszanézve a mérkőzés felvételét azonban jól látszik, hogy a több, és veszélyesebb helyzetet a mi csapatunk alakította ki. A Veszprém a mi tavalyi játékunkhoz nagyon hasonlót mutatott be. Nagyon zártan álltak vissza védekezésre és ebből próbáltak meg kontrákat építeni. Egy ilyen stílusban játszó csapat ellen, akik kilenc méterre állnak a saját kapujuktól, nagyon nehéz helyzeteket kialakítani. Ennek ellenére a helyzetekig eljutottunk, de azok kihasználása hagyott maga után kívánnivalót. Nagyon szeretnénk a szezon első hazai mérkőzésén az Aramis ellen bizonyítani azt, hogy jó úton haladunk és ezzel itthon tartani a három pontot. Messze még az alapszakasz vége. Láttuk azt az elmúlt szezonban, hogy a felsőházi bejutást követően még bármi megtörténhet. A negyedik helyen jutottunk be, és utána egy nagyon jó szériával értünk fel a dobogó második fokára. Az alapszakaszban a legfontosabb célunk, hogy bejussunk a felsőházi rájátszásba, ahol majd bármi történhet. Az már most is jól látszik, hogy a Győr talán az idén még jobban kiemelkedik a mezőnyből, őket nagyon nehéz lesz elcsípni. A frissen felkerülő csapatok is összeszedetten, komoly szakmai háttérrel érkeztek, ezért biztos, hogy nem lesz ebben az idényben könnyű mérkőzés. Sokkal kiegyenlítettebb bajnokságra számítok, mint a tavalyi volt.

A Dunaferr-DUE-Renalpin-FC kerete. Hátsó álló sorban (balról jobbra): Farkas Erik, Hosszú Ádám, Schrancz Balázs, Németh Péter, Csányi Dávid, Józsa Tamás, Horváth Szabolcs, Varga Csaba Középső sor: Hajdú Károly (technikai vezető), Balogh Bertalan (elnök), Zemankó Zoltán (operatív vezető), Fehér Zsolt (edző) Ülő sor: Varsányi Áron, Nagy Tibor, Horváth Norbert, Reveland Zoltán, Klacsák Bence, Fridrich Dávid, Rigó László. A képről hiányzik Fekete Róbert Fotó: Dénes János

Fehér Zsolt vezetőedző tervszerűen és bizalommal foglalkozik a fiatalokkal is, mert a csapatba kívánja építeni őket.

- A tavalyi szezonban nagy dolgot vittünk véghez ezért szeretném, ha azon az úton mennénk tovább. Az új fiúkkal én szerettem volna együtt dolgozni. Németh Péterrel már rég óta ismerjük egymást, de erre most jött el az idő. Józsa Tamást illetve Varsányi Áront is én kerestem meg, hogy csatlakozzanak hozzánk. Szerintem az országban a legtehetségesebb fiatalok közé tartoznak, ezért bízok benne, hogy be is bizonyítják ezt a dolgot az idén. A saját nevelésű fiatalok is jól álltak bele a munkába. Minden nap figyelemmel követem őket. Esélyt kapnak arra, hogy a felnőttek között is megmérettessék magukat. Túl vagyunk a szezon első mérkőzésén, ami döntetlent hozott Veszprémben, amivel kapcsolatban vegyes érzéseim vannak. Annak tudatában, hogy egy jó csapat ellen játszottunk döntetlent, az iksz nem rossz eredmény, de véleményem szerint nyernünk kellett volna. Ezért egy kicsit savanyú a szőlő. Célunk a felsőházba való jutás, ott pedig mint ahogy azt tavaly is észleltük, minden meccs egy döntő. Bízok a sikeres szezonban.

Korábban kemény ellenfél volt, így régi ismerősként érkezett a csapatához Németh Péter augusztus elején.

- Reveland Zolival lehet, hogy már van tíz éves is a kapcsolatunk. A többieket pedig a válogatottba való beépülésükkor ismertem meg, illetve akkor, amikor a dunaújvárosi futsal egyre inkább figyelemre méltó eredményeket ért el. Ezért nem mondanám, hogy augusztus elején az ismerkedéssel kellett volna kezdenem a beilleszkedésemet. Saját játékomról annyit, hogy pár évvel ezelőtt azért veszélyesebb voltam előrefelé, most már inkább a védekező technikámmal rukkolok elő, mert az lett az erősebb oldalam. Majd, ha erőlétileg utolérem magam, akkor jobban fel fogok érni a kapu elé, ami gólokban is megmutatkozik majd. Sülysápon és Veszprémben is edzősködtem az utánpótlásnál, és mellette tanítok, ami azt jelenti, hogy mindig a fiatalok között vagyok. Szeretem ezt a munkát, de most nem lesz konkrét utánpótlás csapatom. Ennek ellenére, itt is igyekszem átadni a fiatoknak azokat az ismereteket, amiket a viszonylag hosszú pályafutásom alatt megszereztem. Későn kezdtem el a futsalt, és látom magamon, hogy ha korábban tanulok meg annyi mindent erről a szakágról, akkor hamarabb érek el erre a szintre, és ma már jóval előbbre járnék. Űzöm, hajtom őket, hogy amit szeretnek csinálni azt, csak teljes intenzitással és odaadással végezzék, mert az vezet a sikerre. A szezonnyitón döntetlent játszottunk, és én már megtanultam, hogy a sportban időnként nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnénk. Bár közelebb álltunk a győzelemhez, nem sikerült kivívni. Nyilván az alapszakasz is fontos, de minden a rájátszásban fog eldőlni. Nem szomorkodnunk kell, hanem még jobban és többet dolgoznunk. Konkrétan nekem még jobban bele kell szokni a dunaújvárosi játékba.

Az alapszakasz idei mérkőzései

2. forduló: Dunaferr-DUE-Renalpin FC - Aramis SE (szeptember 19., 19 óra), 3. forduló: Swietelsky-Haladás VSE - Dunaferr-DUE-Renalpin FC (október 03., 18.15 óra), 4. forduló: Dunaferr-DUE-Renalpin FC - Rába ETO (szeptember 29., 19 óra), 5. forduló: Nyírgyulaj KSE - Dunaferr-DUE-Renalpin FC (október 17., 19.30 óra), 6. forduló: Dunaferr-DUE-Renalpin FC - FTC Futsal-Fisher Klíma (október 24., 19 óra), 7. forduló: Göcsej SK - Dunaferr-DUE-Renalpin FC (november 07., 19 óra), 8. forduló: SZC Futsal Kft. - Dunaferr-DUE-Renalpin FC (november 14., 18.0 óra), 9. forduló: Dunaferr-DUE-Renalpin FC - MVFC-Berettyóújfalu (november 21., 19 óra), 10. forduló: Dunaferr-DUE-Renalpin FC - FC Veszprém (november 28., 19 óra), 11. forduló: Aramis SE - Dunaferr-DUE-Renalpin FC (december 12., 18.40 óra), 12. forduló: Dunaferr-DUE-Renalpin FC - Swietelsky-Haladás VSE (december 19., 19 óra).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!