Sport

2016.07.07. 17:01

Hazai pálya, hazai esélyes

Dunaújváros - Vasárnap délután ismét fontos mérkőzés várja a szurkolókat a helyi stadionban: a bajnoki serlegért mérkőzik meg a Dunaújváros Gorillaz és a főként debreceni illetőségű Gladiators amerikai futball együttese. Kőkemény derbire van kilátás.

Szabó Szabolcs

- Elértük kitűzött célunkat, a dunaújvárosi stadionba hoztuk a Bodri Pincészet Divízió I. fináléját! Az alapszakaszt 6:0-ás összesítésű, makulátlan mérleggel teljesítettük, az elődöntőben 35:0-ra vertük a Miskolc Renegades csapatát, így már ötödik alkalommal jutottunk a döntőbe, ahol eddig 2-2 a mérlegünk.

Az idén során még veretlen Dunaújváros Gorillaz csapatának remélhetően nem vasárnap délután szakad majd meg győzelmi sorozata. A Gladiátorok ellen minden tudásukra szükség lesz - cél: a bajnoki trófea! Fotó: Ady Géza

A legtöbb pontot termeltük az alapszakasz meccseken és a legkevesebbet kaptunk, így jó esélyekkel indulunk a bajnoki címért - olvasható a Gorillák lapunknak címzett közleményében, amely a hétvégi riválist is bemutatja:

- Ellenfelünk, a szolnoki-debreceni játékosokból álló Gladiators nagyon kemény csapat, rengeteg tehetséges, több válogatott játékossal soraiban. Az alapszakaszban legyűrtük őket 21:7-re, de akkor sok sérültjük nem tudta vállalni a játékot. A Gladiátorok hosszabbításban nyertek elődöntőt Szekszárdon a Bad Bones otthonában, így jutottak döntőbe. Óriási meccsre van kilátás, két fizikális, futásban és passzban is erős, kemény védelmekkel rendelkező gárda csap össze. Esélyekről felesleges beszélni ilyen kiegyenlített erőviszonyok mellett, remek színvonalú amerikai futball meccsre van kilátás, érdemes lesz kilátogatni!

Bachrathy Kornél, a Dunaújváros Gorillaz vezetője

A mérkőzés július 10-én, vasárnap, délután négy órakor kezdődik. Szakértő kommentátor, szabályismertető, gyereksarok és büfé is várja a szurkolókat. A stadion fedett lelátói pedig arról gondoskodnak, hogy verőfényes napsütésben és rosszabb időjárási körülmények között is ugyanúgy élvezhessék a nézők a mérkőzést. Fontos kiemelni, hogy a csapat vezetése úgy határozott: dunaújvárosi, illetve környéki lakcímkártya felmutatásával a belépés díjmentes, valamint minden 14 év alatti is belépőjegy vásárlása nélkül tekintheti meg a derbit!

Az idény során mutatott játék és statisztika alapján is a finálé kiemelkedő esélyésének számítanak a hazaiak, akiknek azonban nem szabad könnyeden venniük a Gladiátorokat, akik bravúros, hosszabbítással terhelt elődöntőn gyűrték le a tehetséges szekszárdi alakulatot. Egy biztos, a Gorillák mindent megtesznek majd az újabb serleg begyűjtéséért.

Vasárnap este eldől, mely nagy futballnemzet léphet majd az öreg kontinens trónjára. A derbi előtt remek alapozást és sportélményt nyújthat a Dunaújvárosban egyre kedveltebb és elfogadottabb amerikai futball, amelynek markáns képviselője a helyi Dunaújváros Gorillaz csapata.

A szervezők igazi sportcsemegékkel készülnek és nagyon bízunk benne, hogy vasárnap délután végre hazai pályán emelhetik majd magasba a trófeát Gorilláink. Nagyon megérdemelnék...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!