Sport

2017.08.08. 15:55

Hazai rangadóval kezdődik az újvárosiak őszi szezonja

DUNAÚJVÁROS A 2017/2018. évi labdarúgó NB III Közép csoportjában szombaton kezdődik a szezon. Az idénynyitón a Dunaújváros PASE gárdája szombaton 19 órakor a Hódmezővásárhelyi FC együttesét fogadja.

Gróf András

A dunaújvárosi együttes tavaly a negyedik helyen zárta a sorozatot. A tegnapi sajtótájékoztatón Dobos Barna vezetőedző először a klub anyagi helyzetéről adott tájékoztatást, majd beszámolt a szakosztály célkitűzéseiről.

- Elmondhatjuk, hogy igen alacsony költségvetéssel, de stabil gazdasági helyzetben kezdjük meg a szezont. A tavalyi negyedik helyezésünk a bravúr kategóriába tartozott. A gazdasági lehetőségeket figyelembe véve a most induló bajnokságban a biztos bennmaradást tűzhetnénk ki célul, de a tavalyi produkció alapján merészebben tervezhetünk. Ebben szeretnénk, ha benne lenne akár az első helyezés is, de ez semmiképpen sem lehet elvárás a csapattal szemben. Fontos szempont, hogy az utánpótlás-együtteseink rendben vannak, megfelelő létszámban várják a rajtot. Sajnos az U17-es korosztály az NB III-as bajnokság megnyerését követő osztályozón nem tudta kivívni a másodosztályba kerülést, de Lőrincz Emil vezetésével az idén ismét megpróbálják. A fiatal tehetségeink előtt két út van. Az egyik, hogy most azonnal magasabb osztályba igazolnak, vagy ami szerintem kifizetődőbb, hogy városunkban olyan teljesítményt nyújtanak, ami felkelti a menedzserek figyelmét. Jó példa erre Dobos Áron esete, akit több NB I-es csapat is szeretett volna a nyáron leigazolni. A nyári átigazolási időszakban több játékos is távozott, igaz a költségvetés optimális felhasználásával igazoltunk is labdarúgókat. Barna Zsolt és Zvara Dávid komoly erősítés a középpályán, de Sándor Tamás is az lesz, ha fizikálisan utoléri magát. A fiatalok számára pedig egy megelőlegezett bizalom, ami egy nagy lehetőség a számukra. Az edzőmeccseken eredményesen támadtunk, de szinte mindig kaptunk is gólt. Amennyiben előrébb szeretnénk lépni, ezen a területen kell fejlődnünk. Azt is tudomásul kell vennünk, hogy rövid a keretünk, így sérülések, eltiltások miatt gondjaink lehetnek. Sajnos jelenleg vannak sérültjeink. Dobos Áront hét hete műtötték, jól halad a rehabilitációja, de rá igazán majd csak a tavasszal számíthatunk. Azért bízom benne, hogy a Hódmezővásárhely elleni rangadón a megálmodott kezdőcsapatot küldhetem pályára. Rendkívül fontos lenne a három pont megszerzése az idénynyitó összecsapáson, ami nem ígérkezik egyszerű feladatnak.

Felső sor balról: Ferencz Bálint, Karacs Roland, Vajda Brendon, Farkas Viktor, Hamar Erik, Tóth Ákos, Zvara Dávid, Barna Zsolt. Középső sor: Hompót Dániel, Parádi Erik, Szepessy Róbert, Tóth Tibor, Csendes Péter, Jerzsabek Botond, Molnár Dániel, Tapicska Géza, Csehi Tamás. Alsó sor: Szilvási Zoltán, Holentoner Edvin, Horváth Kevin, Király Bence, Vaszócsik Viktor, Dorogi Renátó, Dobos Áron, Sándor Tamás, Szabó Gábor Fotó: DPASE

A csapatkapitány, Csehi Tamás bizakodó hangulatban várja a rajtot.

- Az eltervezett munkát a nagy meleg ellenére elvégeztük. Természetesen az újaknak idő kell a beépülésre, össze kell szokni velük. Ennek ellenére célunk a minél jobb szereplés. Remélem, az idén is eredményes leszek a kapu előtt. Szeretnék minél több gólt szerezni, hiszen fél éve már támadóbb szerepkörben játszom.

A rutinos Barna Zsolt Szigetszentmiklósról érkezett az újvárosi együtteshez..

- Hat és fél év után távoztam a klubtól. Sokat adtam, és sokat is kaptam a klubtól, ahonnan az NB III-tól való visszalépés miatt távoztam. Eddig csak pozitív tapasztalatokat szereztem Dunaújvárosban. Sok a fiatal a keretben, a jó szereplés érdekében mindenkinek egyfelé kell húzni. Motiváltan várom a bajnoki rajtot. Fontos, hogy lendületet kapjon a csapat. Bízom benne, hogy minél több szurkoló kilátogat majd a mérkőzésre.

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság Közép csoportjában szereplő DPASE őszi mérkőzései: 1. forduló: Dunaújváros PASE - Hódmezővásárhelyi FC (augusztus 12., 19 óra), 2. forduló: Szentlőrinc SE - Dunaújváros PASE (augusztus 19., 17.30 óra), 3. forduló: Dunaújváros PASE - Szekszárdi UFC (augusztus 26., 17.30 óra), Iváncsa KSE - Dunaújváros PASE (szeptember 2., 17.30 óra), 5. forduló: Dunaújváros PASE - Kozármisleny (szeptember 9., 16.30 óra), 6. forduló: Duna Aszfalt TVSE - Dunaújváros PASE (szeptember 16., 16.30 óra), 7. forduló: Dunaújváros PASE - Rákosmente KSK (szeptember 23., 16 óra), 8. forduló: Dunaújváros PASE - Pécsi MFC (szeptember 30., 16 óra), 9. forduló: Makó-Foci Kft. - Dunaújváros PASE (október 8., 15 óra), 10. forduló: Dunaújváros PASE - Mórahalom VSE (október 14., 15 óra), 11. forduló: FC Dabas - Dunaújváros PASE (október 21., 14.30 óra), 12. forduló: Dunaújváros PASE - SZEOL FC (október 28., 14.30 óra), 13. forduló: Budapest Honvéd-MFA II - Dunaújváros PASE (november 5., 14.30 óra), 14. forduló: Dunaújváros PASE - Paksi FC II (november 12., 13.30 óra), 15. forduló: Vecsési FC - Dunaújváros PASE (november 18., 13.30 óra).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!