Sport

2015.09.07. 16:44

Hazai siker született a röplabda emléktornán, a Dunaferr csapata játszmát sem vesztett

Dunaújváros – A Dunaferr Sportegyesület röplabda szakosztálya öt csapat részvételével rendezte meg a Dunaferr Kupa Szász Antal Emléktornát.

Gallai Péter

A dunaújvárosi együttes minden találkozóját megnyerve lett első a tornán, így természetesen, elégedett volt tanítványai teljesítményével Tomanóczy Tibor vezetőedző.

– Eredményes tornát zártunk, hiszen a győzelem mellett sikerült mindenkinek játéklehetőséget biztosítani. Fel tudtuk mérni, hogy a felkészülési időszakban miként állunk fizikailag és technikailag. Egy szezon előtti tornából azonban túl sok következtetést nem szabad levonni Az, hogy most nyertünk, nem jelenti azt, hogy most végre nagyon erősek és nagyon jók vagyunk. Mindenki keményen készül a szezonra, és nem tudhatjuk, hogy ki milyen állapotban érkezett. A labdabiztonságunk és az a technikai rész, amit megvalósítottunk, az mindenképpen pozitív, s bízom benne, hogy ebből még tovább tudunk majd lépni. A győzelem mindig jót tesz egy fiatal játékos önbizalmának is, s ha hasonlóan jól alakul a következő, kecskeméti tornánk is, akkor bízhatunk abban, hogy a Kaposvár elleni első bajnoki mérkőzésünknek felkészülten tudunk nekivágni. A legnagyobb pozitívum az volt, hogy bírtuk fizikálisan a mérkőzéseket, s a cseresor is hozzá tudott tenni a játékhoz. Összességében elégedett vagyok, és remélem, hogy a bajnokságban is lesz majd okunk az örömre.

A Dunaferr Kupa Szász Antal Emléktorna részletes eredményei: Dunaferr SE – Szolnok 2-0 (21, 23), Kecskeméti RC – PTE-PEAC 2-0 (16, 23), Kecskeméti RC – Dunaferr SE 0-2 (-21, -21), Szolnoki Főiskola RKSI – Pénzügyőr SE 2-0 (21, 21), Dunaferr SE – PTE-PEAC 2-0 (21, 23), Kecskeméti RC – Pénzügyőr SE 2-1 (21, -27, 10), PTE-PEAC – Szolnoki Főiskola RKSI, 0-2 (-12, -21), Pénzügyőr SE – Dunaferr SE 0-2 (-15, -22), Kecskeméti RC – Szolnoki Főiskola 2-0 (19, 19), PTE-PEAC – Pénzügyőr SE 1-2 (21, -24, -14).

A végeredmény: 1. Dunaferr SE, 2. Kecskeméti RC, 3. Szolnoki Főiskola RKSI, 4. Pénzügyőr SE, 5. PTE-PEAC.A csapatok legjobbjai: Dávid Csanád (Kecskeméti RC), Bodonyi Ákos (Szolnoki Főiskola RKSI), Storcz Tamás (PTE-PEAC) Kiss Dániel (Pénzügyőr SE), Gebhardt Áron (Dunaferr SE).

A torna legjobb játékosa: Gebhardt Norbert (Dunaferr SE).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!