Sport

2016.01.05. 19:59

Helyén kezelik a sikereket

Dunaújváros – A Dunaferr- DF-Renalpin FC NB I-es futsal együttesének évnyitó sajtótájékoztatóján az elmúlt félév értékelése mellett több fontos bejelentés is történt.

Gróf András

A sikeres őszi szezonról először Zemankó Zoltán, a dunaújvárosi klub operatív vezetője beszélt.

– Jó érzéssel gondolhatunk vissza az elmúlt fél évre. A nyáron elvetettük a magvakat,ami a jelen pillanatban még csak palánta, de reméljük hamarosan fa lesz belőle. Nem lehetünk azonban álszerények, hiszen jelenleg a harmadik helyen állunk az első osztályban. A meghirdetett programunk első lépcsőfokára jutottunk, de a harmadik évvégén szeretnénk majd harcolni a legfényesebb érmekért. Jó úton haladunk, ami mögött kőkemény munka van. Ezt a szurkolóink is értékelik, hiszen a mérkőzéseinken egyre kevesebb az üres hely a lelátón. Ehhez a teljesítményhez természetesen kellett a szponzorok támogatása. A város, a Dunaferr, a Dráviczki Márton vezette Renalpin, valamint a további támogatók nélkül nem tudnánk ezeket az eredményeket elérni. Külön öröm számunkra, hogy három játékosunk is tagja az idei Európa-bajnokságra bravúros produkcióval kijutó magyar válogatottnak, amelynek szakmai irányításában vezetőedzőnk is részt vesz. Kiemelt figyelmet fordítunk az utánpótlás-nevelésre is, aminek egyik állomása, hogy együttműködési szerződést kötöttünk a baracsi sportegyesülettel. A Baracs SE elnöke, Fehérvári József nem tart attól, hogy a futsal különösebb konkurenciát jelent majd az egyesülete számára.

A dunaújvárosi újságírókkal szemben Horváth Mária, Zemankó Zoltán, Fehér Zsolt, Varga Csaba, valamint Fehérvári József Fotó: Zsedrovits Enikő

– Megállapodásunk arról szól, hogy a játékosaink a nagypályás futball mellett részt vesznek az utánpótlás futsal bajnokságban. Örülünk neki, hogy eddigi teljesítményünk szemet szúrt az első osztályban szereplő klub képviselőinek.

A dunaújvárosiak vezetőedzője, Fehér Zsolt rendkívül óvatosan értékelte csapata őszi produkciót.

– Jó szezonon vagyunk túl, talán túl jón is. Ebben a sportágban másodpercek alatt sok minden történhet. Nekünk az a feladatunk, hogy keményen dolgozzunk, és minél erősebbek legyünk. Természetesen már szeretnénk az idén olyan dolgot véghez vinni, amire mindenki felkapja a fejét az országban. Az alapszakasz azonban csak a bemelegítés, a rájátszásban már minden mérkőzéssokkal kiélezettebb lesz. Mindenképpen szeretnénk felülmúlni a tavalyi ötödik helyezést. Sajnos Horváth Szabolcsra súlyos sérülés miatt ebben a bajnokságban már nem számíthatunk. Szakmai okok miatt szerződést bontottunk Hajnal Róberttel, így igazolnunk kellett. A gólerős Varga Csabára esett a választásunk, akivel Dunakeszin már egy évig dolgoztam együtt. Szerintem segítségére lesz a csapatnak tavasszal, de bízom benne, hogy hosszútávon is hasznára lesz a dunaújvárosi klubnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!