Sport

2015.05.18. 15:52

Helytálltak a fiatalok - A Dunaferr Sportegyesület röplabdázói a hetedik helyen zárták bajnokságot

Dunaújváros - A Dunaferr Sportegyesület röplabdázói a hetedik helyen zárták a 2014/2015. évi első osztályú bajnokságot, ami megfelel az előzetes célkitűzésnek.

Gróf András

A tavalyi pontvadászatot követően több meghatározó játékos is más klubhoz igazolt, így egy teljesen új csapatot kellett kialakítani Tomanóczy Tibor vezetőedzőnek.

- A távozók helyére saját nevelésű fiatalok kerültek, akikkel az első nyolcba kerülést céloztuk meg. Jól kezdtük az alapszakaszt, de utána sorra kaptuk a pofonokat. Ráadásul kiestünk a Magyar Kupából kivert minket a Pénzügyőr együttese. Utána azonban elindultunk felfelé, megvertük a rutinosabb játékosokból álló Szolnokot. Az igazi változást azonban a december hozta, amikor a különböző korosztályú utánpótlás válogatottakból feltöltődve érkeztek vissza a játékosok.

- Ez volt a fordulópont a csapat életében?

- Egyértelműen igen, mert ettől kezdve a vereségek ellenére is jó teljesítményt nyújtottunk a sokkal jobb játékerőt képviselő Kecskemét, a Kaposvár és a Kazincbarcika ellen, míg a Pénzügyőrrel szemben 0-2-ről fordítottunk, ami komoly fegyvertény volt. Majd jött az alapszakasz végjátéka, ahol tíz nap alatt négy mérkőzést játszva biztosítottuk a helyünket a felsőházi rájátszásban.

- Ahol nem minden úgy történt, ahogy azt előzetesen elképzelték

- A Kaposvár ellen nem volt esélyünk, de a MAFC-BME elleni páros csata azonban nem a pályán dőlt el, pedig esélyünk volt arra, hogy a folytatásban az ötödik helyért játszhassunk. A sportorvosi engedély érvényessége körül kialakult vitát követő határozat miatt benyújtott fellebbezésünket sajnos azóta sem tárgyalta a szövetség.

Tomanóczy Tibor irányításával technikailag sokat fejlődtek a fiatal dunaújvárosi röplabdázók. Fotó: Ady Géza

- Miként lehetett motiválni ezek után a csapatot?

- Nehezen, hiszen most szembesültek először azzal, hogy nem csak a pályán dőlhet el a sorsuk. Ennek ellenére tisztességesen odatették magukat a Sümeg elleni párharcban. Az első mérkőzésen tartalékos összeállításban vereséget szenvedtünk, mert a csapat többsége a Diákolimpián szerepelt, ahol a Hild iskolát képviselték. A második meccsen nem játszottunk jól, de kiszenvedtük a győzelmet, míg a döntő harmadik találkozót magabiztos játékkal nyertük.

- Összességében miként értékeli az elmúlt évet?

- Edzőként még ilyen nehéz évem nem volt. Alapvető célunkat elértük, de egy kicsit csalódott vagyok, mert a pályán nyújtott teljesítmény alapján az ötödik helyért kellett volna játszanunk. Annak azonban örülök, hogy volt tartása a csapatnak. Technikailag sokat fejlődtek a játékosok, de fizikálisan még vannak hiányosságok. Ez utóbbiban kell javulni a jövőben.

- Hogyan tovább?

- Minden évben elviszik a legjobbjainkat, de ezt a keretet szeretnénk egyben tartani, ami azonban nem lesz egyszerű feladat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!