Sport

2017.02.27. 20:05

Hét csodálatos és drámai - Minden újvárosi szurkoló büszke lehet az Acélbikák teljesítményére

A MOL Liga rájátszásának párosításai nagyszerű csatákat hoztak a mögöttünk hagyott szűk két héten is a hazai jégkorong híveinek.

Balogh Tamás

A Dunaújvárosi Acélbikákat az Újpest választotta ellenfélül a négy győzelemig tartó sorozatra. Ennek nyertesei óriási küzdelemben a lila-fehérek lettek. Visszatekintés és mestermérleg.

Vasárnap este drámai csatában búcsúzott csapatunk a MOL Liga rájátszásának küzdelmeitől. E témát felölelve egy évre való "pedig" és "ha" szavakkal körülbástyázott gondolatokkal tudnánk kitölteni az összes, rendelkezésre nem is álló felületet.

"Pedig" előzetesen erre a feladatra kevesen tartották esélyesnek az újvárosiakat. Az új év, új trénert - Heikki Mälkiä - és vele egy másik szisztémát hozott az Acélbikáknak, akik hétről hétre láthatóan előrébb léptek a kevés szóval alkotó finn edző tanodájában. A széria első két győzelme magával ragadta a csapatot és csodálatos szurkolóit. Az első két meccs sikere után közösen kezdtek hinni a továbbjutásban.

Az idény egészének értékeléséhez talán még kell egy kis idő a DAB szakvezetésének és a szurkolóknak is, ám abban nem lehet vita, hogy az újvárosi hokisok mindent kiadtak magukból a rájátszásban
Fotó: Zs. E.

"Ha" előbb találkoznak, talán korábban elevenítették volna fel a győzni tudás ismeretét, és akár öt meccsel is a DAB jutott volna tovább. E helyett azért mi is nyertünk valamit és nem is keveset. Hitet a kemény, hozzáértő munkában, a játékosaink tehetségében és az összefogás erejében. A párharcot eldöntő Megyeri úti találkozón is érezhettük: jó volt újvárosinak lenni. Mindezekért is köszönjük ezt az izgalmakkal telített két hetet srácok!

Közvetlenül a derbi után így értékelt az acélbikák vezetőedzője, Heikki Mälkiä:

- Ez egy fantasztikus széria volt mindkét csapat részéről. Ilyen színvonalú és hangulatú mérkőzések miatt érdemes bármilyen sporteseményekre járni. A legszomorúbb a kiesésünkben, hogy talán ma játszottunk a legjobban. A második és harmadik harmadban egyaránt rengeteg helyzetünk volt, amikkel el tudtunk volna lépni. Ezeket sajnos nem értékesítettük. Ezért is borzasztóan fájó érzés, hogy nem jutottunk tovább.

Nyilván buta hibákat is elkövettünk, és nem akarunk a játékvezetőkkel foglalkozni, de azért nem tudunk szó nélkül elmenni mellette, hogy olyan kiállításokat fújtak be nekünk a mérkőzés végén, ami egy ilyen téttel bíró, döntetlenre álló mérkőzésen a hosszabbításban legalábbis kérdéses - bármelyik csapatról legyen is szó. Furcsálltuk, ha az ellenfelünktől kiállításra került valaki, akkor tőlünk is kitettek valakit valamilyen indokkal. Az utóbbi két hónapot értékelve elmondhatom: összességében sikeres időszakot tudhatunk magunk mögött. Élveztem a közös munkát."

Szilassy Zoltán, az egykori újvárosi kedvenc, az Újpest vezetőedzője így látta:

- Azt gondolom, hogy megérdemelten jutottunk tovább. Nehezebben, mint azt sokan várták, de én már az elején is hat-hét meccset tippeltem. Nemcsak a mi párosunk, hanem a többi is bebizonyította, hogy a playoff az egy másik műfaj, mint amihez az alapszakaszban hozzászokhattunk. Hogy mi döntött a javunkra? Két nagyon jó lövés! Ugyanúgy el kell ismernünk, hogy Dansereaunak is volt kettő csodálatos találata a vasárnap esti küzdelemben. Nagyon fontos volt a jó kondíciónk, ami reméljük, hogy kitart a folytatásra is. Elégedett vagyok, mert "elengedtük" a januárt. Már nyár óta nagyon keményen dolgoztunk, most hét meccset játszottunk, és nagyon bízom benne, hogy elég lesz a lendületünk a folytatásra. Amikor jó erőben vagy, több oxigén jut az agyba, jobban tudsz koncentrálni, és talán ez volt az egyik fontos oka a továbbjutást jelentő záró mérkőzésünknek. Az előző meccs hosszabbításában a Dunaújvárosnak, vasárnap nekünk volt több esélyünk. Nyilván ebben benne volt az emberelőnyünk is. Nincs megállás, nagyon sok munka vár még ránk. A mérkőzések elemzése és a folyamatos edzések követik egymást. Minden sportoló a csúcsra akar törni. A folytatásra pedig nincs és nem is lehet kívánságlistám, mert aki bajnok akar lenni, annak mindenkit le kell győznie.

Így folytatják a négy között

A MOL Liga rájátszásának küzdelmei kedd este folytatódnak. Hétfőn délelőtt kiderül, az alapszakasz-győztes diósgyőriek végül az Újpest csapatát választották játszópajtásnak az elődöntőre. E páros először ma randevúzik Miskolcon, a Jegesmedvék csarnokában.

A másik ágon a fővárosi MAC ellenfele a Debrecen lesz. A felek ma 19 órától csapnak össze a Tüskecsarnokban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!