Sport

2015.04.20. 16:24

Hét Dunaújvárosi Főiskola VE játékos is a Világliga selejtezőjében

Nizza – Kedden 19 órakor játssza utolsó Világliga selejtezőjét a magyar női vízilabda-válogatott. A keretben hét Dunaújvárosi Főiskola VE játékos kapott helyet.

Gallai Péter

A lányok szombaton utaztak el Franciaországba, ahol Merész András szövetségi kapitány nem számít az Újpest Euroliga négyes döntőre készülő válogatottjaira.

Az együttesbe a legtöbb pólóst a Dunaújváros adja, szám szerint hetet. Kasó Orsolya, Szilágyi Dorottya, Menczinger Kata, Horváth Brigitta, Vályi Vanda, Gurisatti Gréta, Garda Krisztina alkotja a DFVE kontingenst. A lányok egyébként a válogatott meccs után szerdán jönnek haza, s másnap ismét visszatérnek Franciaországba klubcsapatukkal, ugyanis Mihók Attiláék is itt készülnek a bajnoki elődöntőre.

De vissza a nemzeti együtteshez, Menczinger Kata így vélekedett:

– A csapat most ugyan elég fiatal, viszont örülök neki, hogy sok klubbeli társam is lehetőséget kap a szereplésre. Mindig jó, amikor többen képviselhetjük a hazánkat Dunaújvárosból. A válogatott esemény után egy gyors „táskacsere" és jövünk edzőtáborozni. Örülök, hogy van lehetőségünk ismét külföldön készülni az elkövetkezendő megmérettetésekre!

Horváth Brigitta: – Nagyon boldog voltam, hogy újra lehetőséget kapok a válogatottban. Sajnos már tét nélkül játszunk Nizzában, de ennek ellenére bebizonyíthatjuk, hogy jó csapat vagyunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!