Sport

2016.10.26. 19:36

Hét nemzet - hoki hete

Dunaújváros - Kanada nagyon erős csapattal, tizenhárom KHL-játékossal érkezik Budapestre., November elsején kedden a Magyarország - Kanada mérkőzéssel (17 óra) megkezdődik a 7Nemzet Hoki7 elnevezésű jégkorong-gála.

A kanadai válogatott már kijelölte a Budapestre utazó keretét. A juharlevelesek kimondottan erős csapattal érkeznek. A világ második legerősebb bajnokságának számító orosz bázisú KHL-ben 13 játszanak a keretükből. Hárman érkeznek a svéd ligából, öten a német profi ligából, egy pedig a finn bajnokságból. A legnagyobb sztárjuk a Pittsburgh Penguins-szel Stanley Kupát nyert Max Talbot. Ő a 2009-es kupagyőzelmet eldöntő hetedik mérkőzésen két gólt lőtt a Detroit Red Wings-nek. A meccset 2-1-re nyerte a Pittsburgh...

Maxime Talbot 2009-ben Stanley Kupát nyert a Pittsburgh Penguins-szel. A döntő hetedik meccsén két gólt lőtt
Fotó: alcetron

Kapusok: Barry Brust (HC Slovan Bratislava), Danny Taylor (KHL, Medvescsak Zagreb).

Hátvédek: Jesse Blacker (Nürnberg Ice Tigers), Chay Genoway (Jokerit Helsinki), Geoff Kinrade (Neftekhimi Nizhnekamsk), Branden Lamb (Augsburger Panther), Patrick McNeill (ERC Ingolstadt), Chris Lee (Metallurg Magnitogorsk), Mat Robinson (HC Dynamo Moscow), Jonathan Sigalet (Frölunda HC).

Csatárok: Brandon Buck (ERC Ingolstadt), Matt Ellison (HC Dinamo Minsk), Kevin Clark (Brynäs IF), Andrew Gordon (Linköping HC), Curtis Hamilton (SaiPa), Bud Holloway (CSKA Moscow), Brandon Kozun (Lokomotiv Yaroslavl), Jonathan Matsumoto (Red Bull München), Ben Maxwell (HC Sochi), Derek Roy (Omsk Avangard), Greg Scott (CSKA Moscow), Paul Szczechura (Traktor Chelyabinsk).

A névsort látva, nem állunk messze a valóságtól, ha azt mondjuk: ez a kanadai csapat aranyesélyes lenne bármelyik világbajnokságon.

A tüskecsarnoki sorozaton a mieink még Lengyelországgal (nov. 3., 19 óra), Dániával (nov. 5., 20 óra) játszik. November 6-án a helyosztókkal zárul a hokihét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!