Sport

2014.04.04. 12:50

Hét veterán birkózó aranyérem

Március utolsó hétvégéjén Miskolcon rendezték meg a veterán birkózók országos bajnokságát. A Dunaferr SE versenyzői remekül szerepeltek, hét aranyéremmel tértek haza a viadalról.

Agárdy Csaba

Március 29-én Miskolcon rendezték meg a kötött- és szabadfogású országos bajnokságot a veterán (35 év felettiek) korosztály részére. Az eseményen száznegyven sportoló küzdött az érmekért. A Dunaferr SE birkózói kiváló eredményt értek el, összesen hét aranyérmet, egy ezüstérmet és három bronzérmet gyűjtöttek a versenyzők.

Deli Károly E korcsoport (55 felett) 69 kg-os kötött- és szabadfogásban, Szabó János a G korcsoport (65 év) 85 kg-os és Király Ferenc a D (50 év) korcsoport 130 kg-os súlycsoportjában kötöttfogásban lett első. Tokodi János a C (45 év) korcsoport 76 kg-os súlycsoportjában és Dudás György az A korcsoport (35 év) 85 kg-ban kemény mérkőzéseket vívtak, végig kiegyenlített teljesítményt nyújtottak. Kiváló birkózással megérdemelten lettek bajnokok.

Mátyás Gábor a B korcsoport (40 év) 69 kg-os súlycsoportjában mindegyik mérkőzését két percen belül technikai tussal nyerte meg, első helyen végzett. Papp Gyula az A (35 év) korcsoport 130 kg-os súlycsoportjában két győztes mérkőzéssel jutott a döntőbe, ahol pontozással kapott ki, így ezüstérmet szerzett. Szabó Miklós az A korcsoport (35 év) 76 kg-os súlycsoportjában a döntőbe jutásért vívott mérkőzésen több ponttal vezetett, majd egy pillanatnyi figyelmetlenség következtében kikapott. A bronzéremért azonban magabiztos győzelmet aratott, és a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Tolnai Zsolt a B korcsoport (40 év) 97 kg-os súlycsoportjában reális eredményt ért el, kötött- és szabadfogásban is bronzérmet szerzett.

Az összesített eredmények alapján a Dunaferr Sportegyesület csapata kötöttfogásban a csapatversenyt harmadik helyezettjének járó kupát vehette át.

Címkék#birkózás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!