Sport

2015.01.13. 15:35

Hétfőn az Újszegedi TC gárdája érkezik a Dunaújvárosba

Dunaújváros - A futsal első osztály tavaszi rajtjára készülő Dunaferr-DF-Renalpin FC együttese újabb két játékossal erősítette meg a keretét.

Gróf András

A decemberben érkezett Safar Tony után újabb két meghatározó játékos igazolt a dunaújvárosi együtteshez. Egyikük az egykori román válogatott Togoi Victor Cosmin, aki harminc éves. Tizenöt évesen kezdett futsalozni, négy évet töltött a Berettyóújfalu gárdájában. Volt már bajnok, kupagyőztes, játszott az UEFA kupában, és hatszor volt román válogatott. A játékos Safar Tony révén került a klub látókörébe.

- Jó a társaság itt Dunaújvárosban, úgy látom jó munkát is végeznek a srácok. Azt gondolom biztosan előre fogunk lépni a bajnokságban. Hétfőn jön a Szeged, akik ellen nyernünk kell, mert jobbak vagyunk.

Togoi Victor Cosmin szerepelt a román válogatottban is

A másik újonnan érkezett pedig a huszonnégy éves kitűnő képességű hálóőr, Hegedűs Ferenc, aki Dunakesziről érkezett. Volt már bajnok a másodosztályban, harmadik helyezett az NB-I-ben, és játszott az magyar U21-es válogatottban.

- Szeretnék újra az élvonalban védeni, és újra bekerülni válogatottba. Azt gondolom, hogy erre nagyon jók a kilátások Dunaújvárosban. Engem is nagyon rendesen fogadtak a srácok, nincs gondom a beilleszkedéssel. Az idén láthatóan komoly erősítések voltak az újvárosi csapatnál, így szeretnénk az első hat között végezni az alapszakaszban, aztán majd meglátjuk a továbbiakat.

A Dunakeszitől érkezett Hegedűs Ferenc tehetséges hálóőr

A csapat a két hetes intenzív felkészülés végéhez közeledik, és bajnoki mérkőzésen január 19-én este 18 órakor lép pályára. Az együttes hazai környezetben fogadja a Szeged csapatát. Egyértelmű cél a győzelem. A megszerezhető három ponttal jó esélye lehet a társaságnak az alapszakasz végén az első hatban végezni, ami felsőházi rájátszást eredményezne.

Az NB I-es bajnokság alapszakaszából még hátralévő négy összecsapás menetrendje: Dunaferr-DF-Renalpin FC - Újszegedi TC (január 19. hétfő, 18 óra), Swietelsky-Haladás VSE - Dunaferr-DF-Renalpin FC (január 26. hétfő 18.15), Dunaferr-DF-Renalpin -FC Rába ETO (február 02. hétfő 18 óra), Pioneers VFC- Dunaferr-DF-Renalpin FC (február 16. hétfő 20 óra).



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!