Sport

2016.04.27. 12:40

Hídba esés, mélybe hajlás

Dunaújváros - Dunaújváros adott otthont április 22. és 24. között a Magyar Birkózó Szövetség sportágfejlesztési programja alapján a Dunaferr Sportegyesület szervezésében a Közép-magyarországi Régiós Edzőtáborának.

Dunaújvárosi Hírlap

A magyar szövetség a régió vezetésére Mátyás Gábort, a Dunaferr SE ügyvezető elnökét, aki egyben a birkozó-szakosztály szakmai igazgatója is, kérte fel.

Nyolcvan a birkózópalánta gyakorolt három napig a dunaújvárosi régiós központban Fotó: amatőr felvétel

A programon tizenkét egyesület, közel nyolcvan, 10 és 14 év közötti birkózója vett részt. A sportági oktatásért Knyaskó Máté, az MBSZ kiküldött edzője felelt, ő vezette a gyakorlásokat, amelyeken a szövetség által a korábban összeállított technikákat és fogásokat tanulták a gyerekek. Az első edzésen megtörtént a fiatalok fizikai felmérése (hídba esés, fekvőtámasz, húzódzkodás, kötélmászás, helyből távolugrás, mélybe hajlás). A szakemberek értékelték a bemutatott fogásokat, ezeket dokumentálták a testsúllyal és a magassággal együtt.

A következő napokon a hangsúly a technikák tanulására és a birkózásra tevődött.

Az éves program szerint június huszadikáig egy hétig ismét Dunaújvárosban, majd november hónapban háromnapon keresztül edzőtáborozik együtt ez a korosztály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!