Sport

2014.11.30. 19:55

Dunaferr Kupa: kislányok tornagálája nyolc egyesület részvételével

Szombaton egész nap nyüzsögtek a gyerekek a tornacsarnokban. A gyerek- és serdülő korcsoportokban ezúttal rendezte meg a Dunaferr SE az évi szokásos Dunaferr Kupáját leánytornában.

Jankó Árpád

Sajnos a verseny kellemetlen helyzetben kezdődött, mivel kiderült, a tornacsarnok fűtése tönkre ment, így a helyi és a vendégtornászok dermesztő hidegben (tornamezben, mezitláb) adták elő gyakorlataikat. Óriási blama! A helyzet a szerelést követően sem javult érdemlegesen. Viszont minden elismerést megérdemelnek a csöppségek, a szülők, edzők, akik tudomásul vették ezt a szituációt, és koncentrálva, összességében szép, sikeres versenynapot produkáltak.

Fotók: Ady Géza

Az ötödik Dunaferr Kupán ismét kitettek magukért a rendező újvárosi szakemberek, bár a megszokott ujjongás, hangos bíztatás, szurkolás most mérsékeltre sikerült, mert mindenki rohant a gyerekekre visszavarázsolni a nagy kabátokat. Nyolc országos tornaklub hozta el versenyzőit a kupára. Itt volt a Fradi, az UTE, a KSI, a Pécs, a Szeged, a Nagykanizsa és a TFSE két csapattal.

Trenka János, a Dunaferr edzője fontosnak tartja a legkisebbek versenyét, mert idegenben, más körülmények között tornásznak a gyerekek.

- Ebben a korban nagyon fontos, hogy szokják a versenyzést. Jól érzik magukat az indulok, sok szülő, nagyszülő is elkíséri a csemetéket a versenyekre. Mindig jó hangulat jellemzi a Dunaferr Kupát. Arra nagyon odafigyelünk, hogy jó házigazdák legyünk. Ezúttal is sok érmet adunk ki, hogy mindenkinek legyen több lehetősége a sikerélményhez jutni. Összetett egyéniben, csapatban és a szerenkénti döntőben is lesz verseny - tájékoztatott a dunaújvárosi edző.

Mátyás Gábor, a Dunaferr Sportegyesület elnöke ismét bízott a jó hangulatú, színvonalas viadalban.

- Mi mindig próbálunk jó hangulatot teremteni, hogy jól érezzék magukat a helyi és a vendégtornászok, azok hozzátartozói. Szép élmény, amikor sok vidám, ügyes kislány, izguló szülő, edző vesz részt az eseményeken, és megtapsolja a gyakorlatokat. Itt nincs konkurencia harc, rivalizálás, hanem barátság és kellő motiváció. Az sem mindegy, hogy a helyszínen találkozhatnak a felnőtt válogatott dunaújvárosi tornásszal, Horváth Enikővel. Azaz van most is vonzerő a kicsiknek - nyilatkozta a Dunaferr Sportegyesület elnöke.

És valóban régi jó barátként érkeztek Dunaújvárosba az ország minden szögletéből az egyesületek versenyzői, a szülők szakemberek. Nem egy esetben a lányok között barátságok is köttetnek a vendég tornászokkal. Persze azért van tét is, hiszen komoly versenyről van szó, ahol szigorú pontozók hozzák meg az ítéleteket a produkciókról. Az este hat óráig tartó verseny után kialakult joggal az a vélemény, hogy a Dunaferr Sportegyesület apró lánytornászai kiemelkedtek a mezőnyből teljesítményükkel. És ez mindenképpen Trenka János, Joó Gabriella, Szőke Nóra, Badics Réka, Török Dániel edzők érdeme.

(A Dunaferr Kupa eredményeiről később adunk tájékoztatást.)









 

Címkék#sport#torna
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!