Sport

2014.03.04. 19:30

Acélbikák: hiába a magyar bajnoki cím, nagy a csalódás

Dunaújváros - Ha azt mondjuk, hogy hidegzuhany a Dab.Docler kiesése a MOL Ligából, nem érzékeltetjük kellőképpen a helyzetet.

Agárdy Csaba

A DAB 3-1-es összesítésban bukott el az elődöntőben a Brassó ellen. Nincs mit szépíteni, óriási a csalódottság a dunaújvárosi táborban. Nem is a kiesés miatt, hanem annak mikéntje miatt. A mutatott játék az az alapos csalódás. Az Acélbikák teljesítményéről mindent elmond, hogy négy meccsen mindössze kilenc gólt lőttek, két találkozón is 2-1-e kaptak ki. A támadójátékkal voltak komoly problémák. Mert az sokat mondó adat, hogy a kilenc DAB gólból négyet védők szereztek: Henrich Jabornik hármat, Gröchl Tamás egyet. A támadók közül csak Somogyi Balázs teljesíményével lehetünk elégedettek, ő is háromszor volt eredményes. Egy-egy gólt szerzett Azari Zsolt és Peterdi Imre.

Nem akarunk bűnbakokat keresni, de az alapszakasz után a kanadai táblázatot vezető Ladányi Balázs egy gólpasszig jutott, és a tavalyi szezonban a két legeredményesebb játékos, Galanisz Nikandrosz és Szappanos Dávid is gólképtelelen volt.

Furcsa, hogy most gyászos a hangulat a csapat körül, pedig a MOL Liga legjobb magyar gárdájaként magyar bajnok lett a DAB, a MOL Ligában pedig egy bronzérem jutott Stephan Lundh együttesének.

Peterdi Imrét, az Acélbikák egyik legrutinosabb játékosát kértük meg arra, mondja el, véleménye szerint mi a kiesés oka. - Nem tudom, fogalmam sincs, mi történt velünk, fizikailg rendben voltunk, talán a fejekben lehetett a baj. Nem akarok mentségeket keresni, mos így sikerült, nagyon elrontottuk. A hazai meccseket meg kellett volna nyernünk, és Brassóban az első mérkőzésen 3-0-ról nem lett volna szabad kikapni. Ismét bebizonyosodott, hogy a play-off az egy új bajnokság. Hiába nyertük meg fölényesen az alapszakaszt, most szomorkodhatunk. Már nem tudunk mit csinálni, ki kell elemezni, miért siklottunk ki. Hazafalé a buszon nem beszéltünk még a helyzetről, friss az élmény. Hétfőn és kedden pihenőt kaptunk, utána pedig elkezdjük a felkészülést a Magyar Kupa selejtezőjére. A kupában szeretnénk jól szerepelni, hogy szépen búcsúzunk a szezontól. Azt nagyon sajnálom, hogy itthon már nem lesz meccsünk, nem tudunk a szurkolóinkól elköszönni.

A Magyar Kupa selejtezőjében minden csapat egyszer játszik a másikkal, a DAB mindig idegenben. A selejtező első két helyezettje kerül be a kupa négyes döntőjébe, amit március 28. és 30. között Miskolcon rendeznek meg. A finálé résztvevője már a házigazda Miskolc és a címvédő Sapa Fehérvár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!