Sport

2016.10.25. 20:15

Hikari Dojo: húsz érem - közte tíz arany

Dunaújváros - Szombaton Salgótarjánban rendezték meg a II. Palóc Kupa elnevezésű karate-versenyt. Harmincegy egyesület, 223 versenyzőjének, 434 nevezésével három küzdőtéren kezdődött el az erőpróba. A dunaújvárosi Makita-Hikari Dojo tizenkilenc versenyzővel vett részt a viadalon.

DH

A dunaújvárosiakat számtalan szülő, hozzátartozó kísérte el Salgótarjánba, és teremtett a sportolóknak hazai hangulatot. A versenyt megelőző időszak felkészülésében a klub magasabb fokozatú karatékái is segítettek a sportolóknak. A kadet, junior, felnőtt mezőnyöknél ismét egy felkészülési állomás is volt az esemény, a november végi ESKA karate Eb-re készülve. A hikaris fiatalok ismét igyekeztek helyt állni, ezzel nem is volt gond és dicsérendő is, de karatetechnikailag még nem minden esetben állt össze a kép.

- A küzdeni akarást külön említeni kell, mivel több versenyzőnk, sérülten is folytatta a küzdelmeket. Sokan dupláztak a dobogós helyezések érdekében. Az utánpótlás kategóriákban elért eredmények pedig bizakodásra adhatnak okot a jövőt illetően. A szerencse forgandó volt, hol minket segített, hol pedig az ellenfeleknek kedvezett. A mérkőzéseken sajnos még nagyon sok a felesleges, akció mentes holtidő, ezen változtatni kell. Kovács Bence előbb a junioroknál, majd a felnőtteknél is küzdelembe szállt, ám apró rendezési probléma miatt, mintegy fél óra alatt, a hosszabbításokkal együtt nyolcszor két percet kellett küzdenie. A junioroknál kumitében első lett, de a felnőtt mezőnyben a pihentebb ellenfelekkel szemben az ereje elfogyott, és a döntőbe jutásért vereséget szenvedett, így végül harmadik helyezést ért el. Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy a két hete mutatott formájával ellentétben most nem sikerült jó ritmusokban támadnia - foglalta össze a salgótarjáni tapasztalatait Schneider László, a Hikari vezetője.

A dunaújvárosi Makita-Hikari Dojo tizenkilenc sportolóval vett részt a Palóc Kupán   Fotó: amatőr felvétel

A klubok közötti pontversenyben a két héttel ezelőtti erőpróbához hasonlóan ismét a Hikari Dojo végzett az élen. Juhász János és Schneider László versenybíróként is foglalkoztatva volt.

A Hikari eredményei

II. korcsoport utánpótlás lány, kihon ippon kumite: 1. Fatalin Enikő. II. krcs. haladó fiú, kata: 2. Szatmári Gergő. II. krcs. haladó fiú kihoni ppon kumite: 1. Szatmári Gergő. II. krcs. haladó fiú ippon shobu kumite: 1. Szatmári Gergő. III. krcs. utánpótlás fiú, kata: 1. Szombati Milán. III. krcs. utánpótlás fiú, kihoni ppon kumite: 2. Szombati Milán. III. krcs. utánpótlás lány, kata: 1. Fatalin Viktória. III. krcs. utánpótlás lány, kihoni ppon kumite: 1. Fatalin Viktória. III. krcs. haladó lány, kata: 2. Szilaski Szonja, 3. Hajdu Luca. III. krcs. haladó lány, kihon ippon kumite: 2. Hajdu Luca. III. krcs. haladó lány, ippon shobu kumite: 1. Hajdu Luca. III. krcs. haladó fiú, kata: 1. Miskovitz Máté. III. krcs. haladó fiú, ippon shobu kumite: 3. Kállai Gábor. IV. krcs. haladó lány, ippon shobu kumite: 3. Szatmári Eszter. Kadet fiú, kata: 3. Kovács Máté. Kadet fiú, ippon shobu kumite: 1. Kovács Máté. Junior férfi, kata: 3. Szlávik Bence. Junior férfi, ippon shobu kumite: 1. Kovács Bence. Felnőtt férfi, ippon shobu kumite: 3. Kovács Bence.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!