Sport

2017.04.07. 20:05

Bronzmeccs előtt a DUE-Maarsk: hitet adhat a siker

Az elúszott bajnoki döntő után gyorsan talpra kell állnia a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabda-együttesének, hiszen hétfőn este 19 órakor hazai medencében kezdődik a Szeged elleni bronzcsata. Majd pénteken a LEN Kupa négyes döntője.

Gallai Péter

2-1-es összesítéssel búcsúztatta a BVSC a dunaújvárosi csapatot szerdán este, így Mihók Attila tanítványai a remélt finálé és az aranyérem helyett csak a bronzért küzdhetnek. A lányok érthetően roppant csalódottak voltak, hiszen tavaszi, hazai és nemzetközi szereplésük alapján okkal bízhattak a továbbjutásban. Főleg, hogy az egymás elleni mérleg is nekik kedvezett. A második, büntetőkkel elveszített mérkőzés után direkt közösségi programokkal igyekeztek eggyé kovácsolni a csapatot, például elmentek közös bográcsozásra is - mesélte lapunknak a válogatott kapusa, Kasó Orsolya.

- Sajnos a BVSC lendülete megmaradt a harmadik találkozóra is, nekik bejött minden, mi pedig sokat hibáztunk. Pedig arról szó nem volt, hogy elbíztuk volna magunkat, nyilván tudtuk, hogy a korábbi bajnokikat megnyertük ellenük, de a lélektani előnyt a maguk javára fordították. Egyértelműen a döntő, és az aranyérem volt a célunk ebben a szezonban, így a vereség nagy csalódás mindenki számára, hiszen a Magyar Kupa-finálé után ez a lehetőség is elúszott. A meccs után hosszasan beszélgettünk, s bízom benne, én azon leszek, hogy a tanulságok levonása után mindenki gyorsan igyekezzen túltenni magát a történteken, hiszen még vannak előttünk feladatok, ezekbe lehet kapaszkodni - tette hozzá a DUE-Maarsk vízilabdázója.

A válogatott kapus, Kasó Orsolya azon van, hogy minél előbb felejtsék el az elődöntős kudarcot
Fotó: Ady Géza

Elsőként hétfőn 19 órától a Fabó Éva Sportuszodában a két győzelemig tartó bronzpárharc első felvonásán kell magabiztos, koncentrált játékkal kirukkolni a Szeged ellen. Több okból is. Egyrészt, ha már így alakult, a harmadik helyet mindenképpen meg akarják szerezni a lányok, másrészt a jövő héten a második számú európai kupasorozat négyes döntőjében szerepelnek. Nem mindegy, milyen előzmények után.

- Nem rohanunk előre, elsőként a Szeged ellen nyerjünk, ebben okkal bízunk, hiszen a szezon összes meccsén nyertünk velük szemben. Ennek ellenére okoztak már meglepetést, s az elődöntő szomorú tapasztalata, hogy az előzmények olykor mit sem érnek. Ám azért is fontos, hogy jó játékkal és magabiztos győzelemmel kezdjünk, mert ezzel ismét lendületbe tudunk kerülni. Másrészt hitet adó meccs legyen mögöttünk a pénteki LEN Kupa elődöntő előtt, amelyet pont az Újpesttel játszunk Budapesten. Nem mindegy milyen főpróbával készülünk, hiszen most a nemzetközi sorozatban akarunk bizonyítni a közönségnek, s leginkább magunknak - fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!