Sport

2015.08.10. 19:41

Acélbikák: hoki félpénzből

Dunaújváros - Az előző évekhez képest fele pénzből, de tervszerű, kemény munkával felépített csapatot ígértek a Dunaújvárosi Acélbikák vezetői.

Agárdy Csaba

A Gourmand kávéház teraszán  rendezett szurkolói ankéton a DAB vezetését Azari Zsolt elnök, ifj. Azari Zsolt játékos-sportigazgató és Lee Gilbert, a csapat új kanadai edzője képviselte.

Azari Zsolt annak az érzésének adott hangot: örömteli, hogy van csapat és készülhetnek a MOL Liga szeptember 11-i rajtjára.

- Ismert, hogy tavasszal a támogatóink közül kilépett a főszponzor, a Docler Holding. Ennek következménye, hogy a csapat költségvetése fele az előző évinek. Ez meglátszik az együttes összeállításán, de nem annyira rossz a helyzet, mint ahogy azt sokan gondolják. Tavaly már nem láttam a játékosok jó részén, hogy motiváltak lettek volna. Ezért most fiatal, bizonyítani vágyó játékosokat igazoltunk. A legfontosabb most a jégkorong szeretete, és hogy higgyenek a tudatos, becsületes munkában.

Azari Zsolt emlékeztetett arra, hogy 2006-ban sokkal rosszabb volt a helyzet, a klub a megszűnés szélén állt, mégis tisztességes eredményt értek el, másodikok lettek.

Azari Zsolt kéri a szurkolókat, hogy a csapatot azzal támogassák, hogy a mérkőzésekre jegyeket, vagy bérleteket vásárolnak, mivel most minden fillérre nagy szüksége van a klubnak.

Lee Gilbert elmondta, tetszik neki a város, a csarnok pedig egészen kiváló, sokkal jobb körülményeket ismert meg, mint amire számított. Jó lehetőséget lát a csapatban. Tervszerű, rengeteg munkával fokozatosan fejlődni fognak. Arra a szurkolói kérdésre, hogy ki a kedvenc játékosa, a kanadai szakember így válaszolt: - Kedvenc játékosom nincs, de kedvenc csapatom van, amit úgy hívnak: Dunaújvárosi Acélbikák.

Természetesen a tréner szavait nagy taps kísérte a szurkolók részéről...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!