"Hoki vb"-t rendezünk: kétszáznál is több jégkorongozó érkezik Dunaújvárosba

2017. március 03., 19:30 szerző: Balogh Tamás fotós: Zsedrovits Enikő
komment
Dunaújváros - Még szinte el sem csitult a nagyok biztatását övező lelkesedés, máris újabb jégkorongünnep elé nézhetünk a városban! Ezúttal világbajnokságot rendeznek a jégcsarnokban vasárnap, ahol ismét a gyerekeknek szurkolhatunk.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A klubszinten történő megmérettetésre remek alkalommal szolgált a sikerrel lebonyolított Santa Claus Cup. Vasárnap egy még fiatalabb korosztály kap lehetőséget a "nemzetközi" szintű csatározásokra. Ez pedig a gyerek-világbajnokság, ami az U10-es korosztályt mozgósítja. Ezúttal nemzeti zászlók alatt. A Dunaújvárosban zajló esemény fő szervezője a már számos sikeres utánpótlás-kezdeményezés lelkes létrehozója és lebonyolítója, Babic Vladimir, ezért a szervezés és lebonyolítás gondosságához nem is férhet kétség. Elképzelései a Magyar Jégkorong Szövetség terveivel összhangban voltak, így a dolgok szerencsésen haladnak a közös cél felé. A torna egyik célja, hogy a magyar jégkorong utánpótlás csapatainak játékosai megismerhessék egymást, és erősítsék a családiasabb közösséget.

Az a cél, hogy minden résztvevő közel azonos játéklehetőséget kapjon ezen a tornán
Fotó: Zsedrovits Enikő

A második alkalommal meghirdetett eseményre ismét jelentős létszámú, mintegy kétszáz hokis palánta érkezik. Ez nem is meglepetés, hiszen a tavalyi, az első vb egyértelmű sikert hozott. Mivel gyerekekről van szó, nem is csoda, ha a szervezők már a kezdetekkor is játékot vittek a lebonyolításba. A jelentkezőket tizenhat csoportba osztották és a csapatok az A csoportos világbajnokság szereplői nyomán kapták a neveiket. Mi a legfontosabb? Természetesen az, hogy mindenki közel azonos játéklehetőséget kapjon, hiszen ennek az eseménynek a célja, hogy még jobban megszerettessék a hokit! Minimum hat összecsapás vár valamennyi résztvevőre, közülük nem kevesen olyan klubokból érkeznek Dunaújvárosba, ahol nincsen komoly hagyománya a sportágnak. A szervezőknek ez nem is titkolt célja, ezzel is szeretnék tovább erősíteni ezt az ifjú hokis közösséget.

Elvileg ebben a korosztályban nem az eredmény a legfontosabb, sokkal inkább a jégkorong megismerése és megszerettetése. És mi lesz a tanulással? Az itt felsorakoztatott szakemberek munkája nyomán abban is a helyes irányba fognak tartani.

A jövő bajnokai, ezúttal az U10-esek vasárnap reggel nyolc órától kezdik a meccseiket. Szinte hihetetlen, de a kicsivel nagyobbaktól már láttuk, hogy este hatig, fáradhatatlanul fognak küzdeni. Az eredményhirdetés fél nyolcra várható. A folytatás áprilisban, akkor az U12-esek fognak versenyezni.

A jégcsarnokban láthatjuk majd Kanada, Szlovákia, Fehéroroszország, Magyarország, Oroszország, Svájc, Lettország, Olaszország, Svédország, Csehország, Norvégia, Dánia, Finnország, Egyesült Államok, Franciaország és Németország színeiben játszani az ifjú jégkorongos palántákat. A németek edzője a DAB kötelékébe tartozó Palkó Dorka, a fehéroroszoké pedig Halász Gyula lesz.

Balogh Tamás

2017. március 03., 19:30 szerző: Balogh Tamás fotós: Zsedrovits Enikő

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...