Sport

2014.06.04. 19:45

Holland siker a dunaújvárosi torna nyitányán

Szerda délután elkezdődött a Dunaújvárosi Főiskola Kupa, amelyen a magyar női utánpótlás és felnőtt vízilabda-válogatott mellett Hollandia szerepel még.

Gallai Péter

A kétnapos torna első játéknapján a magyar utánpótlás együttes erősítést kapott a felnőttektől. Ugyanis Merész András szövetségi kapitány kérésére a bő Eb keret öt tagja is medencébe szállt, a mester ezzel minden pólósnak megfelelő mennyiségű játékidőt szeretne adni. Így szerdán Gangl Edina, Ilés Anna mellett a három dunaújvárosi, Csabai Dóra, Menczinger Kata és Kasó Orsolya volt a keretben a hollandok ellen. Rajtuk kívül Szilágyi Dorottya, Gurisatti Gréta és Horváth Brigitta képviselte a DFVE színeit.

Magyarország U19 – Hollandia 6-12 (2-3, 0-3, 2-5, 2-1)
Magyarország U19: Gangl E. – Illés A., Gurisatti 1, Horváth B. 1, Sikter 2, Leimeter, Csabai D. Csere: Kasó (kapus), Menczinger, Illés H., Tamás, Kuna Sz., Szilágyi 2, Bors. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.
Gól emberelőnyből: 11/2, illetve 7/3.
Gól ötméteresből: 3/1, illetve 1/0.

A meccs Gurisatti Gréta góljával kezdődött, amire gyorsan jött három holland felelet. A negyedet a másik dunaújvárosi, Szilágyi találata zárta. A következő nyolc percben a magyarok minden kínálkozó lehetőséget kihagytak, a szentesi Van der Sloot azonban nem hibázott, akit Dagmar és Lieke is követett (2-6). A térfélcsere után sem változott a játék képe, a hollandok sorban szerezték góljaikat, a negyed felénél, 2-10-es állásnál végre Sikter megtörte a rossz szériát, de a meccs ekkor már eldőlt. A felkészülésben előrébb tartó hollandok megérdemelten nyerték meg a találkozót.

Ami a csütörtöki programot illeti: délelőtt 10 órakor a magyar U19-es és a felnőtt válogatott mérkőzik meg egymással, majd este 18.15 órakor Magyarország – Hollandia összecsapást rendeznek, amelyet a televízió élőben közvetít. Szerdához hasonlóan ezekre a meccsekre is ingyenes lesz a belépés, mindenkit szeretettel várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!