Sport

2017.06.09. 15:40

Hollandia is kipipálva - A dunaújvárosi hálóőr, Kasó Orsi vezetésével nyertünk

Női válogatottunk a sanghaji világliga szuperdöntőjében 8-7-re nyert a negyeddöntőben, így szombaton elődöntőt vívhat várhatóan az Egyesült Államok ellen!

Női világliga szuperdöntő, Sanghaj, negyeddöntő:

Hollandia - Magyarország 7-8 (3-3, 0-1, 1-2, 3-2)

Magyarország: Kasó - Czigány 1, Antal, Szilágyi 1, Szücs G. 1, Takács O., Illés 1, Keszthelyi 1, Tóth I., Bujka 2, Csabai 1, Somhegyi. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A holland gólszerzők: Klaassen 3, Van der Sloot 2, Smit, D. Genee,

A szövetségi honlap beszámolója szerint az első negyed rögvest igazolta, amire számíthattunk: nagy csata, őrült küzdelem. A második negyedben jobban koncentráltak a felek a védekezésre, a mieink segítették Kasó Orsolya munkáját , aki ezt meglovagolva jól védett. A nagy gyürkőzésben egyszer rezdült a háló: a gólt Csabai Dóra szerezte, így 4-3-as előnnyel mehettünk a nagyszünetre. A folytatásban is iszonyatos küzdelem, fizikai attak ment a vízben. Felvették a mieink a kesztyűt, nem engedték közelebb ellenfelüket - sőt! Illés Anna és Bujka Barbara találataira csak egy holland válasz érkezett, így 6-4-gyel mentünk a záró menetre. Ebben aztán a hatalmas harcban sikerült megőrizni az előnyt - a három holland gól mellett betalált Czigány Dóra és Szücs Gabriella - , így 8-7-re nyert válogatottunk!

A szombati elődöntőben az olimpiai és világbajnok, vl-címvédő Egyesült Államok lesz a mieink ellenfele, hiszen az amerikaiak a negyeddöntőben magabiztosan 14-3-ra verték az ausztrálokat, a mérkőzés egyik játékvezetője Fodor Rajmund volt.

"Totálisan az ellenkezőjét kaptuk, mint amire számítani lehetett az elmúlt tíz nap során. A csapatot dicséri, hogy a játékvezetők által teljesen szétfújt mérkőzéshez sikerült jobban alkalmazkodnia. Igazi ütközet volt, amelyet a jobb védekezésünknek és Kasó Orsi remek kapusteljesítményének köszönhetően nyertünk meg - három és fél negyedig négy gólon tartottuk őket! - értékelt Bíró Attila, szövetségi kapitány, aki hozzátette: - A torna egyik kiemelkedő csapata után a másik legjobb, az Egyesült Államok következik. Ez a magyar válogatott mindenkit képes megverni, ebbe az amerikai csapat is beletartozik! Nem fogjuk tisztelni az eredményeiket, nem ijedünk meg, a döntőbe jutás a célunk!"

Legyen így, bár az már most dokumentálható, hogy egy roppant motivált és tehetséges magyar válogatott érkezik majd a budapesti vizes világbajnokágra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!