Sport

2015.04.07. 14:59

Hollandiai edzőtáborban készülnek a lányok a Szentes elleni elődöntőre

A Dunaújvárosi Főiskola női vízilabdázói kettős győzelemmel jutottak be a legjobb négy közé. A csapat a héten Hollandiában edzőtáborozik.

Munkatársunktól

A dunaújvárosiak itthon 12-7-re, majd idegenben – kissé nehezebben – 11-5-re nyerték meg a találkozókat. A döntőbe jutásért már a nagyobb erőt képviselő Hungerit-Szentes együttesével kell a két győzelemig tartó párharcot megvívnia a lányoknak. Az első elődöntő mérkőzés május elsején Szentesen lesz, a második május 4-én Dunaújvárosban, s ha kell harmadik, az május 6-án ismét Szentesen.

A csapat öröme a szegedi győzelem és egyben továbbjutás után (Fotó: amatőr felvétel)

Az együttes felkészülése az elődöntőre kedden egy hollandiai túrával kezdődött. A csapat Leidenbe látogatott, ahol öt napon keresztül fejlesztheti taktikai és fizikális erejét a helyi klub segítségével. A tábor többnyire edzőmeccsekre, illetve rövidebb úszóedzésekre épül, de található a programban olyan foglalkozás is, ami kifejezetten a csapategység javítására, ennek szorosabbá fűzésére szolgál. Lányaink szombat este érkeznek haza, és hétfőtől ismét hazai környezetben folytatják az előkészületek az elkövetkezendő rangadókra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!