Sport

2016.10.03. 18:55

A dunaújvárosi csapat rangadót nyert Szombathelyen

Szombathely - Az NB I-es futsal bajnokság 3. fordulójában a Swietelsky-Haladás VSE vendége volt a Dunaferr-DUE-Renalpin. A dunaújvárosiak elvitték a három pontot az Arena Savariából.

Tóth Gábor

Tavaly a Dunaújváros ezüst-, a Haladás bronzéremmel zárta a szezont - rangadót rendeztek tehát hétfőn este. A szombathelyiek győzelmi kényszerben léptek pályára, ugyanis előző két meccsükön csak egy pontot szereztek.

Swietelsky-Haladás VSE- Dunaferr-DEU-Renalpin FC 3-5 (0-0)

Szombathely, 400 néző, NB I-es futsalmérkőzés, vezette: Baghy, Tamási (Imrő).

HVSE: Tyukász - Gyurcsányi, Halmos, Öreglaki, Horváth P. Csere: Hajmási, Vidák, Hegyesi, Bencsik, Sipos G. Edző: Lódi Tamás.

Dunaferr: Reveland - Németh P., Hosszú, Varga Cs., Klacsák. Csere: Fekete, Fridrich, Józsa, Schrancz. Edző: Fehér Zsolt.

Gól: Halmos (30.), Gyurcsányi 2 (35., 39.), ill. Hosszú 3 (24., 34., 35.), Klacsák 2 (38., 39.).

Hosszú Ádám (balról), a dunaújvárosiak válogatott csatára, csapata első három gólját szerezte Fotó: Unger Tamás

Bátor - és agresszív - játékkal nyitott a Dunaújváros, de aztán rendezte sorait a Haladás. A csapatok szervezett futballal rukkoltak elő, figyelve a védekezésre. Mindkét kapu előtt adódtak kisebb lehetőségek - de mindkét oldalon csúszott hiba a játékba. Mintha tartottak volna egymástól a felek. Aztán felpezsdült a mérkőzés, Halmos került kétszer is nagy ziccerbe, de Reveland nagy formában védett. Átvette az irányítást a házigazda. Öreglaki is megdolgoztatta a dunaújvárosi kapust. Nyomott a Haladás, de túlélte a nehéz perceket, a félidő hajráját a vendég.

Fordulás után mindkét csapat sebességet váltott, gyorsabban focizott, és gólra törőbb futballal rukkolt elő - egyből élvezhetőbb lett a meccs. A Dunaferr egy kapufával jelezte, hogy a három pontért jött. Majd egy kontrát vitt végig, és zárt góllal a vendég (24. perc: 0-1). Gyurcsányi rúgott kapufát. Felvállalta a veszélyt, kitámadott a Haladás, kontrázott a Dunaferr. Komoly ziccerek maradtak ki mind a két oldalon. Futott, hajtott az egyenlítésért a Haladás - végül Halmos törte meg a jeget és vette be az amúgy remekül védő Reveland kapuját (30. perc: 1-1). A Dunaújvárost megfogta a bekapott gól, a Haladás lendületben maradt. Horváth Péter a felső lécet tesztelte le. Szorult a vendég - mégis, a mérkőzés képe alapján váratlanul ismét előnybe került. Újra Hosszú talált be, ezúttal átlövésből (34. perc: 1-2). Rögtön vészkapusra váltott a házigazda. Hogy aztán eladja a labdát, amit Hosszú nagyon messziről az üres kapuba gurított (1-3). Maradt vészkapussal a házigazda, fél perc kellett a szépítéshez (2-3). De aztán sikerült ismét eladni a labdát, amit ismét üreskapus góllal büntetett a Dunaferr (38. perc: 2-4). Újabb eladott labda, újabb Dunaferr-gól (2-5). Gyurcsányi második gólja már csak a szépítésre volt elegendő (3-5). Akadt még bőven Haladás-helyzet, de az eredmény már nem változott...

Lódi Tamás: - Megint saját magunkat vertük meg. Addig nem fogunk nyerni, amíg kihagyjuk a helyzeteinket. Bosszant a dolog, mert akár meg is nyerhettünk volna a meccset. De egy nagyon jó csapattal játszottunk.

Fehér Zsolt: - Az első félidőben bealudtunk, átvettük a Haladás nagyon lassú stílusát. A második félidőben viszont már a sajt játékunkat játszottuk, helyenként jól is futballoztunk, megérdemelten nyertünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!