Sport

2016.02.15. 19:09

Előre betervezték az olimpiai kvalifikációs tornát, és az arra való felkészülést

Dunaújváros - Legközelebb áprilisban, a bajnoki negyeddöntőben lesz érdekelt a Dunaújvárosi Egyetem női vízilabda együttese. Addig szünet van a bajnokságban.

Gallai Péter

A DUE Maarsk Graphics gárdája szombaton a Szeged 16-6-os legyőzésével biztosította be az alapszakasz harmadik helyét, így a négy közé jutásért ismét a Tisza-parti alakulat lesz az ellenfél. A párharc két győzelemig tart majd. Az idei kiírás szerint az alapszakasz után a tabella első két helyezettje, jelesül az Újpest és a BVSC, automatikusan az elődöntőbe kerül, míg a 3-6. helyezettek páros meccset vívnak ezért.

A hétvégén Brávik Fruzsina volt a megbízott vezetőedző, ugyanis Mihók Attila piros lapja miatt eltiltást kapott. - Nagyon szép labdákat szereztünk, leforogtuk őket, erre is készültünk az edzéseken. Láttam a gyümölcsét az elvégzett munkának. Úgy álltunk oda, hogy nem követhetjük el azt a hibát, mint a BVSC ellen, amikor rosszul állt hozzá a csapat a meccshez, simán ki is kaptunk. Kár volt, hogy ekkora zakó kellett ahhoz, hogy felvegyük a kesztyűt, de ebből is tanultunk. A múlt héten abszolút változtattunk a tréningek menetén, minden feladatot kicseréltünk. Ez már az Eger ellen meghozta az eredményét, a második negyed után nem volt esélyük, fizikálisan nem bírták ezt a tempót. Ugyanez érvényes volt szombaton is. Ebből kiindulva nyugodtan kijelenthetjük: simán a négy közé kell kerülnünk!

Szombaton Brávik Fruzsina (jobbról a második) irányította a dunaújvárosi együttest, amely magabiztos győzelmet aratott. Fotó: Ady Géza

A csapatkapitány, Menczinger Kata így értékelte az idei találkozókat a klubhonlapon:

- Sajnos nem úgy sikerült az alapszakasz utolsó három mérkőzése, ahogy terveztük. Szerettünk volna három nyert mérkőzéssel zárni, de sajnos a BVSC ellen mintha az öltözőben maradtunk volna. Az utolsó két találkozónkon azonban sikerült nyernünk, a játék képe meccsről meccsre jobban alakul. Remélem, ez a tendencia a következőkben is folytatódik majd.

A női bajnokság alapszakaszából már csak egy meccs van hátra. A felek Euroliga-felkészülése miatt a január 30-án elhalasztott UVSE - Hungerit-Szentes találkozót csak február 29-én rendezik meg, de ez a végeredményen nem változtat már.

A folytatás azonban csak áprilisban következik, addig szünetelnek a bajnoki küzdelmek. A hosszú szünet oka az, hogy a versenynaptárba előre betervezték a márciusi olimpiai kvalifikációs tornát és az arra való felkészülési időszakot is.

Ám azzal, hogy Bíró Attila szövetségi kapitány együttese megnyerte a szerbiai Európa-bajnokságot, kvalifikálta magát az ötkarikás játékokra.

A szakvezető viszont előre lekötött egy edzőtábort a kanadaiakkal, emellett egy görög tornán is részt vesz a válogatott, és lesznek Világliga-mérkőzések is, azaz a válogatottnál érdekelt játékosoknak akad majd bőven elfoglaltáságuk. Az érintett vízilabdázók majd a hollandiai ötkarikás selejtező torna alatt mehetnek vissza klubjaikba.

1. UVSE 9 9 0 0 110- 61 27

2. BVSC 10 7 1 2 110- 80 22

3. Dunaújváros 10 5 1 4 98- 82 16

4. Szentes 9 4 1 4 102- 75 13

5. Eger 10 2 1 7 98-128 7

6. Szeged 10 0 0 10 64-156 0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!