Sport

2017.03.29. 20:40

Hozták a kötelezőt - Hullámzó játékkal, de magabiztosan nyert a Kohász

Budaörs - Helyenként akadozó játékkal is magabiztos győzelmet arattak szerda esti bajnoki találkozójukon a D. Kohász női kézilabdázói.

Gallai Péter

A hét végi Magyar Kupa négyes döntő főpróbájaként a bajnoki tabellán tizedik helyen álló Budaörs vendége volt a DKKA csapata.

Budaörs - D. Kohász 25-33 (13-18)

D. Kohász: Csapó - Klujber 2, Kovács 6, Cifra 1, Micijevic 9, Szalai 4, Rácz-Vincze 4. Csere: Pálinkás (kapus), Takács D. 4, Grosch 1, Hornyák, Gindeli, Kudor 2, Nick, Karnik, Kemény. Vezetőedző: György László.

Zsigmond révén a hazaiak szereztek vezetést, de Szalai és Micijevic találatával gyorsan fordítottak a vendégek. A félidő derekán is csak két gól volt a mieink előnye, Pálos-Bognár szervezőjátékát nem tudtuk megállítani, ezért 8-10-nél György László időt kért. Eredményes beszélgetés volt, mert a játékrész végére öt gólra hízott az előny.

Camila Micijevic nagyon gólerősen kézilabdázott, csapata és a mezőny legeredményesebbje volt Fotó: Zsedrovits Enikő

Aki innen már sima folytatást várt, az sajnos tévedett, a sok hiba, illetve a hatperces gólképtelenség máris időkérést jelentett, hiszen a Budaörs ezen idő alatt kettőt is belőtt (15-18). Kovács és Micijevic gólerős játékának köszönhetően sikerült újra megnyugtató előnyre szert tenni, a 42. percben 17-22-re vezetett a DKKA. A hajrára megint jött egy dunaújvárosi hullámvölgy, így a 47. percben már csak három gól volt az előnyünk. Ám ennél közelebb már nem tudott férkőzni a Budaörs, gyorsan összekapta magát a csapat, és a végjátékban magabiztosan érvényesítette a papírformát.

A csapathoz kapcsolódó hír, hogy a Vác együttese szerdán bejelentette: kétéves szerződést kötöttek a jelenleg Dunaújvárosban szereplő, 19 esztendős, junior válogatott átlövővel, Hornyák Bernadettel.

A lányok a bajnoki összecsapás után szombaton és vasárnap a Magyar Kupa négyes döntőjében szerepelnek Kecskeméten. A DKKA a szombati elődöntőben 16.10 órától a Ferencváros együttesével játszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!