Sport

2017.05.09. 18:15

Hullámvölgyben - Az elmúlt tizenegy fordulóban pontot sem szereztek

Mezőfalva - Hosszú nyeretlenségi széria után huszonhat fordulót követően az utolsó előtti helyen áll a megyei első osztályú bajnokságban a Mezőfalva labdarúgó-együttese.

Káldor András

Nem vitás, élt már sokkal szebb napokat is a Mezőfalva megyei I. osztályban szereplő labdarúgócsapata. Elég csak arra gondolni, hogy a kétezres évek elején a település az NB III Duna csoportjának megnyerése után az NB II-ben is vitézkedett két idényen keresztül. Most azonban enyhén kifejezve is beütött a krach, hiszen a 24. fordulóban a Bicske ellen kilenc főre fogyatkozott a keretük, és ki sem álltak a mérkőzésre. Majd kikaptak a Mórtól és legutóbb a Lajoskomáromtól is. Az őszi idény végén még semmi nem utalt arra, hogy tavaszra gond lehet. Majd pontot sem szereztek az elmúlt tizenegy fordulóban, Cseke Ottó elnöktől kérdeztük, vajon mi az oka ennek a mélyrepülésnek?

- Tavaly kettévált a csapat, volt egy mezőfalvai és egy érkező oldal, valamint Horváth Csaba lett az edző. Akkor úgy gondoltuk, hogy ebből össze tudunk gyúrni egy megfelelő minőségű csapatot.

A Gárdony ellen is 4-0-ra veszített a Mezőfalva
Fotó: Horváth L.

Az őszi idényben is a végére kezdtek jönni az eredmények, reményeim szerint most is ez lesz. Jelenlegi vezetőedzőnk, Hajnal Attila elvállata ezt a félévet, alacsonyabb osztályból visszahoztunk régi mezőfalvai játékosokat. Rengeteg sérültünk van - most hatan maródiak -, rajtuk kívül pedig legalább hárman munkahelyi elfoglaltság miatt nem lehetnek ott a meccseken. A Bicske ellen is ez okozott gondot, annak ellenére, hogy korban megfelelő ifistákkal próbáltuk feltölteni a keretet - tudtuk meg a klubvezetőtől.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy lát-e esélyt a bennmaradás kiharcolására az elnök?

- Bízom a csapatban! Hogy ha mindenki a saját településére hagyatkozna, akkor a Mezőfalva valószínűleg az élen járna. Ez a sportág a pénzről szól. Ismerjük a mondást, "kis pénz, kis foci...! - zárta gondolatait.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!