Sport

2017.04.23. 18:35

Idegesen kezdett a magyar röplabda válogatott

Győr - A magyar-szlovák közös rendezésű U19-es röplabda Európa-bajnokság szombati nyitónapján szoros küzdelemben szenvedett vereséget Belgiumtól a magyar válogatott.

Gróf András

Magyarország - Belgium 0:3 (-21, -19, -23)

Győr, 200 néző. Vezette: Lecourt (francia), De Baart (holland).

Magyarország: Fülöp, Flachner, Csizmadia, Horváth K., Szabó M., Pesti, Farkas R. (liberó). Csere: Lukács, Szabó Bence, Kiss M., Szabó Barna. Szövetségi kapitány: Tomanóczy Tibor.

Belgium: Brems, Peters, Van Lommel, Lallemand, Vanneste, Van Elsen, Verstraete (liberó). Csere: Fischer, Vandamme, Van Hoyweghen. Szövetségi kapitány: Mieke Moyaert.

Csizmadia Tamás, a válogatott Dunaferr SE tagja Fotó: cev.lu

A házigazda két játszmában is jól tartotta magát, de a végjátékokat a rutinosabb belga csapat bírta jobban.

Tomanóczy Tibor: - Sajnos buta hibákat követtünk el, ami megpecsételte a sorsunkat. Kicsit "túlizgulták" a fiúk ezt a mérkőzést, mert most estek át a tűzkeresztségen, hiszen ilyen szintű meccsen még sohasem játszottak.

Mieke Moyaert: - A játékosok idegesek voltak a meccs elején. Viszont a 2:0-ás előny biztonságérzetet adott, így a végén könnyedebben tudtunk játszani.

A nyitónap másik két győri mérkőzésének az eredménye: Lengyelország - Oroszország 2:3, Bulgária - Olaszország 2:3. A vasárnapi játéknapon a magyar csapat Bulgária ellen lépett pályára, de a mérkőzés lapzárta után fejeződött be. A mieink mai ellenfele a 18 órakor kezdődő összecsapáson Lengyelország lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!