Sport

2013.06.26. 17:04

Idén harmadszor a döntőben baracsi Széchenyi iskola diákjai

Dunaújváros – Ismét sikeres tanévet zártak a baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola sportolói. A sorozat végén méltóképpen fejezték be a versenyzést.

Jankó Árpád

A habot a tortára mindenképpen az iskola atlétái tették fel. A torna és a mezei futás mellett a többpróba együttes is kitett magáért. Kellemes meglepetésként bejutottak a lányok a diákolimpia országos döntőjébe. Ebben a tanévben a döntőben harminc csapat versenyzett egymással, mégpedig Budapesten a Puskás Ferenc Stadionban.

A baracsi atlétacsapat (balról jobbra): Zsibrita Fecske Viktória, Horváth Fanni, Süveges Mária, Benkéné Juhász Márta (edző), Nagy Bianka, Zorics Mónika, Nagy Zsuzsanna (Fotó: Amatőr)

Természetesen már a helyszín is biztosította a nagyszerű versenyzési körülményeket. Végül népes mezőny, száznegyven induló jelentkezett a rajtnál, és küzdött a helyezésekért a viadalon. A baracsi iskolások ezúttal is kiválóan szerepeltek. Dicséretes küzdőszellemmel mind csapatban, mind egyéniben az élmezőnyben végeztek. A Nagy Zsuzsanna, Nagy Bianka, Zsibrita Fecske Viktória, Zorics Mónika, Süveges Mária és Horváth Fanni összeállítású csapat a tizenkettedik helyen zárta a viadalt. Benkéné Juhász Márta testnevelő-edző tanítványai közül kiemelkedő eredményt ért el egyéni versenyben Nagy Zsuzsanna, aki a tizenhetedik lett.

Említésre méltó még Zsibrita Fecske Viktória nyolcszáz méteren elért időeredménye, amely az egész mezőnyben a tizenharmadik legjobbnak számított. Az egyéniben a legeredményesebben szerepelt Nagy Zsuzsanna külön érdeme még, hogy kislabdahajításban és nyolcszáz méteres futásban is a legjobbakkal együtt végzett.

Összességében elmondható, hogy a baracsi Széchenyi iskola ebben a tanévben is büszke lehet a sporteredményeire, hiszen három diákolimpiai országos döntő résztvevői voltak tanulói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!